3D принтер работи на батерия и като компютър

iBox Nano е единственият 3D принтер, способен да работи на батерия

iBox Nano е единственият 3D принтер, способен да работи на батерия

Стартираща компания набира финансиране в Kickstarter за уникално устройство – 3D най-малкия в света 3D принтер, способен да работи на батерия и същевременно да се използва като компютър.

iBox Nano, лансиран от компанията iBox Printers, използва за консуматив фотополимерна смола. В устройството е вграден мини компютър Raspberry Pi с 8GB флаш памет, четири порта USB, мрежов контролел Ethernet 100Mbps, видеоизход HDMI и безжичен модул Wi-Fi.

Според разработчика, iBox Nano може да се използва не само като принтер, но и като компютър. Твърди се, че потребителите ще могат да печатат директно от браузъра, без да инсталират специфичен софтуер на клиентско устройство, напр. смартфон.

iBox Nano има висока резолюция – 328 микрона хоризонтална и 0,39-100 микрона вертикална. Принтерът е много компактен, в резултат на което областта на печат е малка – 40x20x90 мм. Устройството с размери 85x110x235 мм тежи 1,1 кг и консумира 2,7 вата в активен режим, като издържа до 10 часа на батерия.

Принтерът е достъпен за поръчки срещу вноска от $189. В търговската мрежа iBox Nano ще се продава за $299. Към момента проектът на iBox Printers е привлякъл  над половината от желаната сума от 300 000 долара.

Коментари по темата: „3D принтер работи на батерия и като компютър”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Лъжете хората. Принтерът НЕ Е ДОСТЪПЕН за $189. Може би е бил достъпен преди повече от месец. В момента единствената възможност е да си платите $299!!! При това заедно с транспорт, с ДДС и забележете с мито! Ще ви излезе солено, но пък за сметка на това ще спонсорирате изработката и получаването на тези, които вече са го поръчали за $189.

    Освен всичко друго събирането на средства приключва на 14 ноември. Т. е. почти сигурно е, че средствата няма да бъдат събрани. Въпреки масираната реклама на проекта тук и там.

Коментар