Kyocera TorqueXT – смартфон за екстремни условия

Kyocera TorqueXT отговаря на изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G

Kyocera TorqueXT отговаря на изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G

Японската компания Kyocera обяви нов LTE смартфон, предназначен за използване в екстремни условия. Като технически характеристики, моделът Kyocera TorqueXT е устройство от начално ниво, но по здравина и защитеност съответства на военния стандарт MIL-STD-810G, който дефинира строги изисквания за устойчивост на удари, вода, прах и температури.

TorqueXT издържа потапяне във вода на дълбочина един метър в продължение на 30 минути (сертификат IP67). Операционната система Android KitKat 4.4.2 е допълнена със специални функции за управление на устройството на открито, при ниски и високи температури. В допълнение, предвиден е уидгет, който показва на дисплея големи икони за най-често използваните приложения.

Kyocera TorqueXT е устройство, което не се бои от замърсявания

Kyocera TorqueXT е устройство, което не се бои от замърсявания

Смартфонът предоставя 4-инчов IPS екран със защита от надраскване и резолюция 800х480 пиксела. Двуядреният процесор Qualcomm Snapdragon MSM8960 с тактова честота 1,2GHz е допълнен от 1GB оперативна памет и 20GB вградена флаш памет. Предвидени са две камери – основна с резолюция 5 мегапиксела и предна 1,3MP, безжични модули NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n, LTE и Bluetooth 4.0.

TorqueXT има размери 128,5х68х13 мм и тегло 168,5 грама. Батерията с капацитет 2500 мАч осигурява 18,5 часа разговори, като за по-ефективната й работа се грижи специално приложение.

В момента Kyocera Torque XT е достъпен на американския пазар от оператора Sprint на цена от 360 долара. Телефонът може да работи и в мрежи от четвърто поколение LTE. Засега не е известно кога ще се появи на други пазари по света.

Коментар