Samsung загърбва бизнеса с LED осветление

Евтината китайска продукция обезсмисля бизнеса с LED осветление за играчи като Samsung, Philips и Osram

Евтината китайска продукция обезсмисля бизнеса с LED осветление за играчи като Samsung, Philips и Osram

Samsung ще съкрати значително производството на компоненти за светодиодно (LED) осветление, твърди публикация в корейското издание East Asia Daily.

От компанията не посочват конкретна причина за оттеглянето от този сегмент на пазара, но според анализатори решението е продиктувано от силно конкурентната среда.

Твърди се, че Samsung ще прекрати производството и продажбите на LED продукти за осветление на всички пазари в света, с изключение на корейския.

В родината си Samsung ще продължи да пуска чипове и сензори за задно осветяване, както и светодиодни компоненти за цифрови камери, без да разширява бизнеса си.

Конкуренцията сред производителите на LED продукти се изостри под натиска на китайски играчи, които предлагат евтини изделия. Най-силно засегнати са лидерите на пазара – компаниите Philips и Osram, като последната е принудена да съкрати около 8000 работни места.

Philips пък възнамерява да отдели бизнеса с LED осветление в самостоятелна компания, която впоследствие може да бъде продадена. Очаква се производителят да конкретизира плановете си през 2015 г.

Коментар