Половината гледания в YouTube са мобилни

Все повече потребители гледат видео в YouTube от мобилните си устройства

Все повече потребители гледат видео в YouTube от мобилните си устройства

Доскоро повечето потребители на YouTube гледаха видeо в сайта от персоналните си компютри, но бързото навлизане на мобилните устройства променя статуквото.

По данни от компанията, половината гледания в YouTube вече се извършват от смартфони и таблети. Тенденцията се задълбочава заедно с ръста в популярността на мобилното приложение за YouTube в онлайн магазините Apple App Store или Google Play, съобщи изпълнителният директор Сюзан Войчички по време на конференция Code Mobile, цитирана от The Verge.

YouTube продължава да инвестира усилено в геймърското направление. По думите на Войчички, много хора влизат във видео сайта, за да гледат игри. Особено привлекателна е тази възможност за децата.

Продължава разработката на платената музикална услуга YouTube Music Key. В това направление има огромни възможности, загатна Войчички. Засега няма яснота кога ще бъде пусната услугата.

Сюзан Войчички стана изпълнителен директор на YouTube през февруари тази година, като преди това се занимаваше с рекламния бизнес на компанията. В исторически план тя е 16-ият служител на YouTube –  дори първоначално оборудването за новата услуга се е помествало в нейния гараж.

Любопитен факт също таке е, че Сюзан Войчички е сестра на Ан Войчички, съпругата на съоснователя на Google Сергей Брин.

Коментари по темата: „Половината гледания в YouTube са мобилни”

добавете коментар...

  1. китодар

    ami vidqh na spirka durta baba sys smartfon…. ne s kop4eta! tu4 mu4 durtata diga i lafi po telefona?!?! kak nqma polovinata da sa ot mobilni gledaniq kato nad 80% ot naselenieto na zemqta e sys smartfoni

Коментар