Интерут отваря стажантската си програма и за българи

Международна стажантска програма за ИТ специалисти стартира Интерут, собственик на българския алтернативен оператор TelecomPartnersNetwork (TPN). За първа година в програмата могат да кандидатстват и българи, завършили телекомуникации в родни университети.
Интерут ще инвестира в обучението на 12 бакалаври от България, Чехия и Полша. Избраните ще преминат през 18-месечна специализация в централния офис на компанията в Прага. След като завършат програмата, те ще имат възможност да продължат да работят в Интерути да получават пълно месечно възнаграждение. Компанията ще съдейства на стажантите за получаване на всички нужни разрешителни по пътуването и настаняването в Чехия.
Едно от основните изискванията към кандидатите е да имат бакалавърска степен по телекомуникации и познания по Unix,Windows, VoIP,TCP/IP,BGP и TDM протоколи.   
По време на програмата стажантите ще преминат през обучение в различни отдели на компанията – софтуерна разработка, доставка на услуги, мрежово обслужване, работа с клиенти и др. Стажантите ще имат достъп до над 2000 онлайнобучения, курсове по английски и чешки, вкл. и програма за сертифициране по Cisco.
В програмата на Интерут няма „квоти” за броя на стажантите от всяка държава, което увеличава шансовете на българските кандидати да заемат повече от една трета от местата, уточниха от компанията.  
Кандидатите у нас могат да подадат документи в рамките на ежегодния „Панаир на труда”, който се провежда на 26 и 27 март в 12-ти блок на Техническия университет в София. Представители на големи телекомуникационни компании ще изнесат отворени лекции пред студентите на ТУ.

Коментар