Виртуалните компютри Jooce вече и на български

Онлайн платформата Jooce, която предлага виртуален компютър, вече е достъпна и за българските потребители.

Уеб базираната система е насочена както към кибер-номадите, които не притежават личен PC, а използват публични компютри, така и към потребителите, които имат компютри на няколко места – у дома, в работата, в училище или в Интернет кафенетата.
Jooce оперира от Париж и се подкрепя от Международния телекомуникационен съюз. Безплатната система, изцяло преведена и на български език, не е нужно да се сваля на компютъра, тъй като е онлайн платформа.
Потребителите сядат на който и да е компютър с връзка към интернет, вписват се и поддържат дигиталния си живот. И тъй като няма приложения за сваляне, с Jooce няма опасност и от вируси.
Потребителите на Jooce получават интернет страница, която копира десктопа и всичките му функции, вкл. издърпване на файлове, кликване с десен бутон и др., и събира на едно място различни апликации и уникални функции. Jooce предлага на потребителите възможност да запаметяват, съхраняват, организират и преглеждат всички свои файлове (снимки, музика, филми, документи), както и да ползват месинджъри – този на jooce и четири други (MSN, Yahoo, ICQ и AIM).
В допълнение, потребителите могат да качват и организират филми от YouTube, да обменят мигновено файлове, независимо от тяхната големина, с приятел или цяла група, като просто придърпат файла. Налични са два десктопа: личен, който е достъпен само за конкретния потребител, и публичен –  за всички приятели.

Коментар