Проект в АЕЦ Козлодуй отличен за най-иновационен от IBS

Система за обучение в АЕЦ Козлодуй спечели наградата за най-добър проект през последната година на компанията IBS. Уеб решението, базирано на технологии от Lotus, поддържа всички форми на обучение, вкл. в класна стая, самообучение, споделяне на знания, виртуална класна стая и др., стана ясно на семинар на IBS в столичния хотел Хилтън.
Едно от предимствата на системата е, че позволява да се провежда виртуално обучение за висшия и среден мениджмънт, тъй като не винаги може да се осигури присъствието на място на лекторите, обясни Георги Топалов, началник отдел обучение в АЕЦ Козлодуй.
Междувременно стартира портал на българските потребители на Lotus, обявиха от IBS по време на семинара, посветен на последните технологии за съвместна работа и обединени комуникации. Порталът www.locopo.net, проектиран на базата на Lotus Connections, ще бъде основа за изграждане на Lotus общество в България.
Като цяло, 2007 година е била “прекрасна” за бизнеса на Lotus у нас, подчертаха от IBS. Компанията е реализирала множество проекти в страната и всяка година ще оценява и награждава най-иновационните от тях. 
Съчетаването на собствен софтуер и такъв, доставян като услуга (SaaS), е моделът за компаниите, който ще им осигури оцеляване и растеж в бъдеще, заявиха експертите на IBS. Наскоро Lotus стартира проекта Bluehouse, който включва пакет софтуерни услуги по модела SaaS, предназначени за малкия и среден бизнес без собствена инфраструктура.
Целият свят сега говори за комуникации и съвместна работа, като 750 от 765 ръководители посочват съвместната работа като приоритет, сочи ново проучване, което беше цитирано от IBS. Съвместната работа се развива към т.нар. модел “community-centric” – ново поколение от потребители, които използват по-скоро революционни, отколкото еволюционни инструменти за общуване.
Хората в компаниите трябва да общуват свободно, използвайки най-модерните средства за комуникация, за да може бизнесът да постигне своите цели – а те са печалба и растеж, при условие, че възможностите за оптимизация на процесите вече са изчерпани, посочиха от IBS.
Тези цели са достижими с прилагане на гъвкави и отворени платформи за комуникации. Именно това предлагат технологиите на IBM Lotus, и в частност Notes & Domino, Sametime, Connections, Quickr, както и Mashups – средата за разработка на приложения от ново поколение за бизнес потребителите.

по темата: „Проект в АЕЦ Козлодуй отличен за най-иновационен от IBS”

добавете коментар...

  1. Lexus

    @Аткинсон: Поръчката е по ЗОП Според АОП – гаранцията за участие е била 1500лв, което в повечето случай означава 150 хил.лева бюджет.

    По-конкретна информация предполагам могат да дадат от ай би ес – http://www.ibs.bg

  2. Аткинсон

    Каква е цената на продукта и колко е взела фирмата, която го е инсталирала.

Коментар