Xerox се сдоби с екологични сертификати

Корпорацията Xerox получи международно признатите  сертификати „Поредица от грижи” за екологично отговорното производство на хартиите. Сертификатите подкрепят целесъобразното използване на горските региони, чрез строги методи на управление и контрол, уточниха от компанията. Издадени са от двете международни нестопански организации – „Forest Stewardship Council” (FSC) и „Programme for the Endorsement of Forest Certification” (PEFC).
Двата сертификата гарантират, че за производството на хартиите на Xerox са използвани суровини от контролирани източници на дървен материал или рециклирани ресурси. Произходът на FSC и PEFC сертифицираните продукти може да бъде проследен от добиването на материала до дистрибуцията на крайния продукт.
Географското покритие на сертификата за хартиите на Xerox обхваща близо 80 FSC и PEFC официално признати дистрибуторски центрове в 17 държави.
Xerox ще пусне своите първите сертифицирани продукти още до средата на 2008 година, като те ще бъдат маркирани с логото на FSC или PEFC.
През текущата година Xerox България планира да стартира локална кампания, която цели популяризирането на употребата на рециклирани хартии.
„Това е един от начините всеки потребител да допринесе за опазването на горите и намаляването на вредните емисии и химикали, отделяни при производството на хартия”, коментира Георги Коцев, мениджър на направлението „Хартии и Консумативи”.

Коментар