Водещ доставчик на ИТ обучение стъпи у нас

Най-голямата организация за ИТ обучение в света – New Horizons Computer Learning Centers – стъпи на българския пазар, откривайки първия си офис в София. Компанията стартира своята дейност у нас, след като към нея се присъедини центърът за техническо обучение CTEC-BG (Consulting & Technical Education Company), стана ясно днес на пресконференция в София.
Българското представителство на образователния гигант е приемник на дейността на CTEC-BG и доставя пълен набор от решения в областта на трансфера на знания: техническо обучение, тренинг за интегрирани бизнес системи, офис приложения и бизнес умения.
New Horizons Bulgaria предлага всички възможни форми на официално обучение, като присъствени курсове в учебен център, на място при клиента, индивидуално обучение с ментор, дистанционно такова, както и електронно обучение, по най-новите технологии на Microsoft, Cisco, IBM и др.
Различните оторизирани програми са ориентирани към ИТ професионалисти и бизнес потребители от малки, средни и големи организации, както и към частни лица. Интегрираният подход на компанията при обучението дава възможност на всеки курсист да придобива знания и умения в зависимост от работния и личния график, начина на възприемане и текущото ниво на познания.
New Horizons Bulgaria е част от световната мрежа учебни центрове на New Horizons Computer Learning Centers с над 3.5 милиона обучени курсиста всяка година. Българското представителство е сертифициран партньор на компании като Microsoft, Cisco, IBM, Pearson Vue и други.
Международният доставчик на ИТ обучение вече оперира в Гърция и Турция, като България става третата държава в региона, където стъпва компанията. Майкъл Смит, директор на New Horizons за Европа, заяви, че в момента неговата организация се фокусира върху Източна Европа, тъй като в този региони вижда сериозен потенциал за разширяването на бизнеса си.
Досегашният управител на CTEC-BG и настоящ управител на New Horizons Bulgaria Николай Пенев поясни, че интегрираният модел в процеса на обучение напътства всеки един курсист през всички етапи от неговия цикъл на обучение. Подходът съдържа пет основни компонента – предварителна оценка на текущите знания и умения, придобиване на нови знания и умения, тяхното затвърждаване, предоставяне на учебни ресурси за допълнителна подготовка и подготовка за сертификация.
В началото на 2009 година ще бъде отворен офис на компанията и в северната ни съседка Румъния, като за това ще отговаря българското представителство на New Horizons Computer Learning Centers, добави Николай Пенев.

Коментар