Конкурсът по програмиране отново под егидата на Майкрософт

Продължавайки традицията на дългогодишно взаимно сътрудничество, Майкрософт България подкрепи конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт. Майкрософт България допринесе в изготвянето на задачата и награди отличилите се в пети кръг на състезанието.
Победителят Иван Тодоров, ученик в 11 клас от ПМГ ”Академик Никола Обрешков” Бургас, спечели голямата награда на този кръг – преносим компютър с Windows Vista. Иван се занимава по-сериозно с информатика от 9 клас, като в свободното си време обича и да спортува. Втора награда – мишка Microsoft Wireless Laser Mouse 8000, получи Ивайло Бояджиев от Кюстендил, а Господин Бодуров от Бургас зае третото място и получи клавиатура Microsoft Digital Media Pro Keyboard.
На награждаването, което се състоя на 25 март в офиса на Мусала Софт, присъстваха Георги Бучков, мениджър академични програми и средства за разработка на Майкрософт България, Наталия Димитрова, Мениджър Връзки с обществеността – Майкрософт България, Тервел Няголов, главен редактор на PC Magazine Bulgaria и Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт.
“За шеста поредна година Майкрософт подкрепя организирането на този конкурс. Вярваме, че той наистина привлича талантите на България в областта на програмирането. За нас е важно да достигнем до тях и да им дадем възможност да изразят потенциала си. Само през последната 2007 година, 12 млади професионалисти са се присъединили към екипа на Майкрософт България. Ние изцяло разчитаме на ентусиазма и таланта им и насърчаваме креативността им в решаването на предизвикателствата, с които се срещат в ежедневната си работа”, сподели Георги Бучков.
“Българските таланти в сферата на информатиката заслужават да бъдат поощрявани и насърчавани, затова ние от Мусала Софт сме изключително щастливи от дългогодишното ни сътрудничество с компания като Майкрософт България, по организирането на конкурса”, допълни Делян Лилов. 
В момента протича шести кръг от конкурса, който се провежда под патронажа на Българската aсоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Решения на задачите се предават чрез онлайн формата на http://konkurs.musala.com.

Коментар