Висок интерес към Linux при смартфоните

Интересът към Lunix в индустрията за смартфони e безпрецедентно висок, твърди компанията Strategy Analytics. Операционната система може да се окаже сериозен съперник на Symbian и Windows Mobile, сочи новото проучване.
Strategy Analytics е изследвала перспективите за мобилния Linux на глобалния пазар и е установила, че конкурентоспособността на платформата с отворен код е много висока.
Последните инициативи от Google и Motorola помагат да се уеднакви приложният програмен интерфейс, ускоряват навлизането на Linux смартфоните на развиващите се пазари и предотвратяват фрагментацията на пазара, посочват анализаторите.
Проблем в момента са многото версии на Linux. За разлика от света на персоналните компютри, в мобилната индустрия съществуват около 30 операционни системи, от които 20 са базирани на Linux.
Пазарът обаче върви към консолидация, а Linux става все по-сериозна конкуренция на Symbian и Windows Mobile, заключават от Strategy Analytics.

по темата: „Висок интерес към Linux при смартфоните”

добавете коментар...

  1. пламен

    Добре де, не мога да разбера защо последните коментари, които чета тука са все от типа на много сте глупави, как може две изречения да ви е статията и т.н. Хората си правят труда да събират новини и да ги публикуват и все ще се намери някой разбиращ читател да изръси нещо умно. Добре, може да има грешка, но определено хората написали статията не заслужават такова отношение. Като не ти харесва сайтове за IT новини бол. Намери си някой, където статиите ги пишат само умници.

  2. kpp

    Проблем в момента са многото версии на Linux.
    Не версии бе глупаци. Дистрибуции му се вика.

Коментар