Международните пазари осигуриха рекордни приходи на Autodesk

Софтуерната компания Autodesk обяви рекордни приходи за четвъртото тримесечие на финасовата 2008 г., възлизащи на $599 милиона. Това е 20-процентно увеличение спрямо същия период на предходната година.
В основата на ръста стои успешният бизнес на компанията на международните пазари, в частност продажбите на софтуер за нови работни места и преминаването на клиентите от 2D към 3D решения, които компенсират по-ниското от очакваното увеличение на приходите от пазарите в Северна и Южна Америка.
Балансираното геофрафско разположение и многото и различни клиенти и отрасли, които обслужваме, помагат на Autodesk да се разграничи от промени в който и да е конкретен пазар”, коментира Карл Бас, президент на компанията.
Сравнени с четвъртото тримесечие на финансовата 2007 г., приходите от Европа, Близкия Изток и Африка са се повишили с 38%, за да достигнат $262 милиона.
Общите приходи от продуктите за създаване на 3D модели – Inventor, Revit, Civil 3D и новопридобития софтуер NavisWorks – са се увеличили с 21% през четвъртото тримесечие и достигат $146 милиона. Autodesk е доставила около 21 000 пакета за работни места Revit и NavisWorks, над 17000 за Inventor и над 7500 пакета Civil 3D. Приходите от нови работни места са нараснали с 30 процента, в сравнение с четвъртото тримесечие на финансовата 2007 г.
Като цяло за финансовата 2008 г. приходите на компанията възлизат на рекордната сума от $2.172 милиарда, което представлява 18-процентно увеличение спрямо предходната година. Нетният приход е $356 милиона или $1.47 на акция с намалена стойност.

Коментар