ЕС пита хората как да харчи бюджета си

Гражданите на Европейския съюз са запитани кой е най-добрият начин ЕС да събира и харчи парите си в бъдеще, за да подобри техния живот. Според комисаря по бюджета Далия Грибаускайте, мнението на обществеността ще играе важна роля за предложението на Европейската комисия за реформиране на начините, по които ЕС събира и изразходва парите си.
Открит и без забранени мнения – такъв тип дебат се надява да стимулира Съюзът с настоящото си обществено допитване за реформирането на бюджета на ЕС, съобщават от Европейската комисия. Започнало през миналия септември, допитването привлече идеи от различни посоки, но ЕС иска мненията на всички прослойки на обществото – не само на правителствата, но и на групите на представители на интереси, предприятията, научните среди и отделните хора.
Дебатът не е за конкретни парични суми, а по-скоро за общите приоритети на ЕС в бъдеще. Новите идеи са добре дошли – дискусията е свободна, няма ограничения за темите, посочват от ЕК.
Гражданите могат да направите своите предложения на уеб сайта за реформата на бюджета на ЕС, където са публикувани пълна информация за бюджета и реформата, както вече изказани мнения.

Коментар