Lenovo продължава да пише история

Мобилните устройства и бизнес решенията са настоящия двигател на нашия растеж и е въпрос на време да се превърнат, като компютрите, в основен източник на печалба, заяви Янг Юанкинг, CEO на Lenovo

„Мобилните устройства и бизнес решенията са настоящият двигател на нашия растеж и е въпрос на време да се превърнат, като компютрите, в основен източник на печалба”, заяви Янг Юанкинг, CEO на Lenovo

Китайският ИТ гигант Lenovo Group продължава да жъне успехи на световния пазар. Отчетът на компанията за второто финансово тримесечие, приключило в края на септември, сочи пореден ръст на приходите и печалбата.

В периода юли-септември Lenovo постига приходи в размер на $10,5 млрд. щатски долара, което е ръст с 18% на годишна база. Нетната печалба расте дори още по-бързо – тя се е увеличила с 19% на годишна база до $262 млн. щатски долара.

Lenovo обяви рекордни продажби на смартфони, компютри и таблети, възлизащи общо на 35,6 млн. броя. Освен че е лидер на РС пазара, компанията влиза в Топ 3 при смартфоните и x86 сървърите, благодарение на сделките с Google за Motorola Mobility и с IBM за сървърния бизнес.

Приходите на Lenovo в страните от ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) са нараснали с 33% до $3 млрд. през отчетния период. Регионът генерира рекордните 29% от продажбите на компанията в световен мащаб.

Lenovo съобщава и за рекорден пазарен дял при компютрите в региона – 19,3%, което е покачване с близо 44%. Компанията държи първо място в 16 страни от EMEA и като цяло втора позиция в региона.

Коментар