AVG преговаря с потенциални купувачи

Компанията за сигурност AVG може да бъде погълната в близките месеци

Компанията за сигурност AVG може да бъде погълната в близките месеци

Разработчикът на антивируси AVG Technologies може да бъде продаден, твърди Уол Стрийт Джърнъл. На фона на появилите се слухове базираната в Амстердам компания бележи ръст на бизнеса си.

Няколко частни инвестиционни фирми и една технологична компания, чието име не се съобщава, проявяват интерес към AVG. Формално процесът на продажба все още не е стартиран, но ако бъде постигнато споразумение с някой от потенциалните купувачи, сделката ще се финализира в близките месеци.

Софтуерът на AVG защитава от вируси, спам и кибершпионаж компютри и мобилни устройства. Продуктите на компанията се ползват от над 187 милиона потребители по целия свят.

Слухът за продажба на AVG идва след публикуване на финансовия отчет на компанията за третото тримесечие. Приходите на антивирусния разработчик възлизат на $92,3 млн., което е ръст от 7,8% на годишна база. Чистата печалба се е повишила до $18,2 млн. за отчетния период. AVG очаква приходи в размер на 410-430 милиона долара за цялата година.

Неотдавна AVG обяви намерението си да купи разработчика на решения за защита на мобилни устройства Location Labs и норвежката софтуерна фирма Norman Safeground. Твърди се, че целта на подобни сделки е повишаване на собствената пазарна стойност на AVG.

Коментар