Истината за Apple: работи се в режим 24/7

Тим Кук идва в офиса на Apple преди изгрев слънце и остава до късно вечер, твърдят неговите подчинени

Тим Кук идва в офиса на Apple преди изгрев слънце и остава до късно вечер

Работата в Apple, най-голямата ИТ компания в света, очевидно е привилегия. Медалът обаче има и обратна страна…

Мениджърите в Купертино работят нон-стоп, в режим 24/7, признават двама бивши ръководители в ИТ гиганта.

Дон Мелтън, екс-директор на отдела за интернет технологии, и Нитин Ганатра, екс-директор на iOS Apps, споделиха наскоро в рубриката Debug на iMore.com какво означава да работиш в Apple.

По думите на Ганатра, служител от средно до високо ниво в корпорацията реално не може да почива. Имейли летят напред-назад, а в неделя служителят е по-зает отколкото в събота, защото трябва да се подготвя за оперативката в понеделник.

Това е ежедневието седмица след седмица, месец след месец, през годините, разказва Ганатра. Неговият колега Дон Мелтън потвърждава думите му. Неделя вечерта е време за работа на всички в Apple, защото на следващия ден е заседанието на мениджърите.

Тим Кук е работохолик като никой друг. Според очевидци, CEO-то на Apple спи само по няколко часа на денонощие, идва в офиса преди изгрев слънце и остава до късно вечер.

„Когато чуете така наречените апокрифни истории за Тим Кук, че идва да работи в малките часове и остава до късно, това не е просто някакъв PR, който иска да ви накара да мислите, че шефовете на Apple работят усилено. Те го правят наистина. Тези хора са просто там през цялото времe”, твърди Мелтон.

Когато Стив Джобс почина, някои хора в Apple сe надяваха, че ерата на дълги смени в Купертино, без почивни дни ще приключи. Очакваха Тим Кук да намали стреса в работната среда. Подобно мислене обаче се оказа погрешно, въпреки че Тим Кук разбира по-добре от Стив Джобс нуждата от почивка.

Коментари по темата: „Истината за Apple: работи се в режим 24/7”

добавете коментар...

  1. :o)

    имам дежа вю че тая новина я четох вече тук със същото заглавие 🙂

  2. Anonymous

    Неолиберално реалити… Колко инфаркта струва борсовата котировка на една ябълка, която дори е нахапана?

Коментар