Стартира нов безплатен курс за Android разработчици

Десетки младежи с интерес в ИТ сферата се обучават по разработка на Android приложения в Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Десетки младежи с интерес в ИТ сферата се обучават по разработка на Android приложения в Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Стартира второто за тази година издание на безплатния курс за дизайн и разработка на мобилни приложения за Android. Той се организира от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и JobTiger, с подкрепата на Samsung.

Обучението в курса е изцяло практическо насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий и ще продължи 3 месеца. Паралелно с това участниците ще развият предприемачески умения, както и знания за бизнес развитие, което е нов модул към второто издание на курса. Също така те ще придобият знания за планиране на професионалната си кариера.

Лектори в безплатния курс за дизайн и разработка на мобилни приложения за Android са професионалисти от Мусала Софт и The Business Institute, както и гост-специалисти от други компании, уточниха от Samsung.

В продължение на месец младежи с изявени интереси и познания в сферата на ИТ и разработката на софтуер подаваха своите кандидатури. В началото на ноември се състоя и входен тест, до който бяха допуснати 48 човека от общо 114 кандидатствали. А най-добрите 24 от тях вече стартираха и самия курс.

В края на курса участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

Първото издание на курса завърши успешно през юни 2014г. Над 70% от участниците успяха в рамките на два месеца след завършването на обучението да си намерят работа като Andrоid разработчици или на позиция, свързана с прилагането на новите знания.

Коментари по темата: „Стартира нов безплатен курс за Android разработчици”

добавете коментар...

  1. Юзерчо

    Много са на зор хората все повече програмисти няма да искат да програмират за Android.

    За Android по всичко си личи, че вече няма да е най-актуалната платформа и среда за разработка на мобилни приложения – ама ние нали сме български реотан и бавно загряваме как стоят нещата.

  2. Драго

    Нищо ново, че и със задна дата. Заглвие “Стартира нов безплатен курс за Android разработчици”, публикувана на 11/11/2014, и по надолу се чете: “В началото на ноември се състоя и входен тест, до който бяха допуснати 48 човека от общо 114 кандидатствали. А най-добрите 24 от тях вече стартираха и самия курс.” С две думи – четете как сте пропуснали КУРса, дори втория. 🙂 Абе хора, научете се да правите новини, или анонсмънти, който носят полза. Иначе само си драскотите.

  3. QA

    Този курс го видяхме вече 50 пъти, дайте нещо ново 🙂

Коментар