Нов административен център стартира във Варна

Нов административен център стартира във Варна
Фирми и граждани ще ползват широк спектър от услуги
28/07/2006
Днес във Варна бе открит център за административни услуги, информация и обучение, изграден от Сдружение “е-регион Варна”.  
Гражданите и фирмите ще могат да подават в центъра документи за услуги на областната и общинската администрация, както и всякакви данни и уведомления към Националния осигурителен институт. Там те ще получават също сертификати за електронен подпис и свидетелства за съдимост, ще могат да променят настоящия си адрес, да проверяват своите здравни и социални осигуровки и да се информират за свободни работни места.
Центърът получи 10 компютъра от МДААР, предоставени на откриването от министър Николай Василев.
Сдружението "е-регион Варна" обединява в себе си Областна администрация Варна, Община Варна, Свободния университет "Черноризец Храбър", юридически лица и граждани. Неговата цел е да изгради интегрирана информационно-комуникационна и управленска среда в административните структури на територията на област Варна. Тя ще осигури освен високоскоростен обмен на информация, но и достъп до общи бази данни, предоставяне на ефективни административни услуги и взаимодействие с други външни информационни и комуникационни системи.
През тази година МДААР предостави на областните и общинските администрации в страната общо 1300 компютъра и 300 конфигурации от висок клас по програмата за развитие на електронното правителство. Всяка от 264-те общини в България получава по 1 конфигурация от висок клас и 4 компютъра, а 28-те областни управи – по 1 конфигурация от висок клас и средно по 7 компютъра.

по темата: „Нов административен център стартира във Варна”

добавете коментар...

  1. katil

    otnovo nqkoi e polu4il ludi komisionni izvadeni ot moq djob i slojil hora koito se strahubat da natisnat buton na klaviaturata danebi ne6to da se slu4i

Коментар