Онлайн система следи регулаторните режими

Специализирана информационна система извършва мониторинг на регулаторните режими за бизнеса, администрирани от местните власти. Решението RRObserver („Наблюдател на регулаторните режими") ще бъде представено в петък, 4 април, в Сопот пред министър Николай Василев, съобщава МДДАР.
Онлайн системата, която стартира пилотно в Сопот, дава справки в реално време за администрирането на различните регулаторни режими – лицензионни, регистрационни, разрешителни и уведомителни. Софтуерът ползва данни, извличани по електронен път, от деловодната система на съответната община.
RRObserver позволява да се проследяват всички администрирани от съответната община регулаторни режими. Освен крайните законови срокове по издаване на съответните документи от страна на администрацията, могат да се следят и сроковете по обмен на кореспонденция със заявителите в случаите на непълнота или неизправност на подадените документи.
Продуктът позволява също оценка на ефективността както на административни процедури, така и на дейността на администрацията при обработване на заявления за стартиране или развитие на бизнес.

Коментар