Philips телевизорите с Android вече са у нас

Новите 4K Ultra HD модели Philips с вграден Android дебютираха пред българса аудитория

Новите 4K Ultra HD модели Philips с вграден Android дебютираха пред българса аудитория

Първите телевизори Philips с вградена операционна система Android вече са достъпни на българския пазар, съобщиха днес от TP Vision, джойнт венчър на Philips и хонконгската компания TPV за производство на телевизори с легендарната холандска марка.

Портфолиото включва 4K Ultra HD модели. Вградената платформа на Google разширява значително смарт възможностите на телевизорите чрез спектър от приложения, достъпни в онлайн каталога Google Play.

Четириядрени и шестядрени процесори увеличават скоростта при работа с менюта и сърфиране. На практика те превръщат телевизора в геймърска платформа с голям екран и съвместима с широк набор от игри, налични в Google Play.

Технология Ambilight създава мека заобикаляща светлина около екрана на Philips 9809

Технология Ambilight създава мека заобикаляща светлина около екрана на Philips 9809

Подобрено е също управлението на няколко от представените модели. То е станало по-интуитивно, като поддържа жестове и гласово търсене, достъпно и през мобилни устройства. Предвидена е възможност смартфони и таблети да се използват като пълноценно дистанционно с приложението Philips TV Remote, докато с Multiroom TV се подава безжичен пряк или записан сигнал към други съвместими телевизори.

TP Vision набляга на технологията Ambilight, която създава мека заобикаляща светлина около екрана. Цветът и яркостта се настройват автоматично в зависимост от картината, като така усещането, че зрителят е част от действието, е много по-силно.

Компанията лансира нови модели от сериите 9800, 8100 и 7900. Всички 4K Ultra HD телевизори Philips с операционна система Android са сертифицирани от Google. Това означава, че предоставят достъп до всички приложения, услуги и съдържание на Google Play, които са подходящи за ползване чрез телевизор.

Коментар