Перси продава все повече сървъри в Западна Европа

Перси е готова да помогне с ноу-хау на всички български компании, които кандидатстват за средства по европейски програми, заяви Евгений Кърпачев

Перси е готова да помогне с ноу-хау на родни компании, които кандидатстват за средства по европейски програми, заяви Евгений Кърпачев

Българският интегратор на компютърни системи Перси обяви устойчив ръст на приходите и разширение на бизнеса си в Западна Европа.

Специализирана в сървърните системи, Перси е доставила през изминалата година над 1400 машини, вкл. в много европейски страни, съобщи Евгений Кърпачев, управител на компанията. Делът на чуждестранните поръчки устойчиво расте и към момента надхвърля 20% от общия оборот на фирмата.

Перси е готова да помогне с ноу-хау на всички български компании, които кандидатстват за средства по европейски програми, като самата тя извършва доставки на хардуер за най-голямата физична лаборатория в света – тази на „Европейската организация за ядрени изследвания” (CERN).

Въпреки успехите в чужбина Перси остава фокусирана върху българските си клиенти. Компанията предлага широка гама от конфигурации, базирани на последното поколение процесори Intel Xeon E5-2600 v3, които бяха пуснати в продажба през септември, и подхожда педантично към качеството на изпълнение.

Xeon E5-2600 v3 повишава със 70% производителността спрямо предходното поколение сървърни процесори на Intel, благодарение на технологията AVX 2, съобщи Ардис Минасян, представител на ИТ гиганта за България. Подобрени са също енергийна ефективност – с 36% – и възможностите за администриране и виртуализация на системите, които ги използват. Новият процесор поддържа памет DDR4, която стандартно работи на честота 2133 MHz.

Перси си партнира с производителя на сървърни решения Supermicro. Новата платформа X10, базирана на Xeon E5-2600 v3, идва с много високо ниво на интеграция и производителност – във формат 1U може да бъде конфигурирана система с 36 ядра, 1,5 TB DDR4 памет, 10 твърди диска и 4 10GBASE-T контролера, съобщи Лука Гержич, представител на Supermicro.

Сървърите с процесор Xeon E5-2600 v3 имат повишена производителност и по-добра енергийна ефективност

Сървърите с процесор Xeon E5-2600 v3 имат повишена производителност и по-добра енергийна ефективност

Връх по отношение на плътността на изчислителната мощ представлява серията Micro Blade на Supermicro, която предлага 784 сървъра в един единствен рак.

Освен специализирани решения за конкретна задача Перси предлага и готови сървъри „Ready to Go” за непосредствена интеграция в информационната инфраструктура. Те са подходящи за потребители, които не разполагат с време за извършване на асемблиране и изпитания за надеждност.

Коментари по темата: „Перси продава все повече сървъри в Западна Европа”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Спомням си преди 5 години като разглеждах сайта им и най-вече разглеждах различни сървърни конфигурации (избираха се колко памет, дискове, процесори и т. н.).

Коментар