Брюксел готви списък на “алчните” оператори

Своеобразен списък на позора обеща да публикува комисарят по информационно общество Вивиан Рединг. В него ще бъдат включени всички оператори, които получават свръхпечалби от завишените тарифи за роуминг на данни, става ясно от публикации в интернет.
Европейската комисия настоява от операторите да свалят цените за предаване на данни в роминг, но не всички изпълняват това изискване. Рединг се заканва да публикува на сайта на ЕК списък с операторите, които не са променили своите тарифи, за да ги компрометира пред потребителите.
Еврокомисарят смята, че стойността на един SMS в роуминг трябва да бъде ограничена до 12 евроцента. В момента средната цена на текстово съобщение е 29 евроцента.
В допълнение, Рединг настоява цената на 1 мегабайт информация да не надвишава 25 евроцента, докато сега операторите вземат от своите потребители от 5 до 7 евро, а в някои случаи – дори 11 евро.
Настоящите тарифи ограничават развитието на нови мобилни услуги, убедена е Вивиан Рединг. Нейната позиция обаче открито е критикувана от повечето европейски оператори.

по темата: „Брюксел готви списък на “алчните” оператори”

добавете коментар...

  1. grigo

    Mtel сигурно са в началото на този списък:))))) Колко народ изгърмя с интернет в роуминг, не е истина!

Коментар