Apple смята да се откаже от iPhone 5c

Моделът iPhone 5c излезе на пазара през есента на 2014 г. като по-достъпно предложение за младежката аудитория на Apple

Моделът iPhone 5c излезе на пазара през есента на 2013 г. като по-достъпно предложение за младежката аудитория на Apple

Apple планира да прекрати производството на смартфона iPhone 5c от следващата година, съобщи тайванското издание Industrial and Commercial Times, позовавайки се на източници от Wistrom и Foxconn, които партнират на ИТ гиганта от Купертино.

По-рано същото предположение направи анализаторът Минг-Чи Куо от KGI Securities. Според него, в началото на 2015 г. Apple ще преустанови продажбите на iPhone 5c и iPhone 4s.

Моделът iPhone 5c излезе на пазара през есента на 2013 г. като по-достъпно предложение за младежката аудитория на Apple. Смартфонът има пластмасов корпус с ярки цветове.

Продажбите на iPhone 5c обаче не оправдаха очакванията и в момента моделът се продава само във вариант с 8GB памет.

Очевидно, с пускане на iPhone 6 и iPhone 6 Plus и запазване на iPhone 5s интересът към iPhone 5c намалява още повече и вероятно Apple ще го извади от продуктовата си гама.

Коментари по темата: „Apple смята да се откаже от iPhone 5c”

добавете коментар...

  1. Шарени пластмаси

    Предполагам, че този модел го пуснаха по-скоро за още реклама, хората да се заинтересуват и от “по-евтиния” айфон, и понеже той всъщност ИЗОБЩО НЕ Е ЕВТИН, да си кажат, че по-добре да дадат още “малко” пари и да си купят нормалния.

    PS
    Вярно, че все още пише: “Моделът iPhone 5c излезе на пазара през есента на 2014 г. като по-достъпно предложение за младежката аудитория на Apple”

  2. Крум Карастоянов

    И в статията това пише, какъв е ти проблема, Тянко?

  3. Tyanko

    Не мога да разбера в този сайт някой изобщо чете ли какво се публикува!? Не за първи път чета пълни глупости… този модел е пуснат на 10 септември 2013г.

Коментар