Intel придобива услугата PasswordBox

Мобилното приложение PasswordBox е свалено над 14 милиона пъти

Мобилното приложение PasswordBox е свалено над 14 милиона пъти

Най-големият производител на процесори Intel купува компанията PasswordBox, доставчик на едноименната услуга за безопасно управление на идентификацията на потребителите.

Основана в Канада като частна компания, PasswordBox оперира кросплатформена услуга, с помощта на която потребителите могат да влизат в сайтове със своите акаунти, без да въвеждат пароли, като вместо това се използват единни защитени логини.

Мобилното приложение PasswordBox, което бе определено за едно от най-добрите на CES 2014, вече е свалено над 14 милиона пъти. Всичките 44 служители на PasswordBox ще преминат на работа в Intel, в състава на подразделението Security Group, в рамките на което работи придобитата по-рано антивирусна компания McAfee.

Стойността на сделката не се съобщава. Разработките на PasswordBox допълват новите технологии за идентификация, които позволяват бърз и сигурен достъп до уеб ресурси.

По данни на консултантската компания Deloitte, над 90% от паролите, измислени от потребителите, имат уязвимост. Според експертите, 10 000 от най-популярните комбинации от символи и цифри са подходящи за 98% от акаунтите.

Коментар