Основателите на Телерик заеха топ позиции в Progress

„С новите си роли в Progress ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация”, заяви Васил Терзиев

„С новите си роли в Progress ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация”, заяви Васил Терзиев

Основателите на Телерик – Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев – поемат от днес нови ръководни позиции в публичната американска компания Progress.

С придобиването си от софтуерната компания, базирана в Бедфорд, Масачузетс, Телерик става „Telerik: a Progress Company”.

Изпълнителни директори на Телерик – Васил Терзиев и Светозар Георгиев – стават съответно главен директор „Иновации” и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения” в Progress.

В новата си роля Васил Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията.

Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения”, Светозар Георгиев ще ръководи амбициозната бизнес стратегия на системата за управление на уеб съдържание на Телерик – Sitefinity CMS.

„С новите си роли в Progress ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании”, сподели Васил Терзиев.

Другите двама съоснователи на Телерик – Бойко Яръмов и Христо Косев – стават съответно вицепрезидент „Операции” и вицепрезидент „Технологии” в американската компания.

Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси” в Телерик, поема същата глобална позиция в Progress. В новите си роли Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress – Фил Пийд.

С придобиването Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. Така Progress ще предоставя цялостна платформа в „облака” и локална (on-premise) платформа, която ще позволи на разработчиците бързо да създават красиви приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, десктоп и мобилна платформа.

За първи път една единствена организация ще адресира всеки аспект от създаването на приложения. Клиентите, които ползват инструментите и технологиите на Телерик в комбинация с решенията на Progress за разработка и пускане на приложения и интеграция, могат да се възползват от решенията на компанията на всяко едно ниво – от изчистения потребителски интерфейс до интеграцията на данни и „облачни” услуги – за .NET, JavaScript, NodeJS и ABL.

„Днес разработчиците имат повече свобода от всякога. Но, с нея те се сблъскват и с някои предизвикателства – множество платформи и технологии, на които приложенията трябва да работят, жестока конкуренция и високи очаквания на клиентите за красиви и същевременно напълно функционални приложения, които работят на всяко едно устройство. С придобиването на Телерик, Progress ще предостави решение на тези предизвикателства като стане дестинация номер едно за всички разработчици по света”, коментира Фил Пийд, президент и изпълнителен директор на Progress.

Коментари по темата: „Основателите на Телерик заеха топ позиции в Progress”

добавете коментар...

  1. Бай Иван

    Споко, нема да умре докато отзад го подпират американците с един мощен… гръб.

  2. Кодер

    Телерик умря и не съществува вече.

Коментар