Всеки втори ноутбук ще има SSD към края на 2015 г.

SSD ще изместят HDD напълно, когато цената за 256GB падне до 60 долара

SSD ще изместят HDD напълно, когато цената за 256GB падне до 60 долара

Твърдотелните дискове (SSD) продължават да поевтиняват, но въпреки това само 5-10% от ноутбуците, пуснати през 2014 г., имат подобни устройства. През третото тримесечие на 2015 г. обаче този дял ще нарасне до 40-50%, прогнозира в интервю за Digitimes.com основателят на Phison Electronics – Пуа Кейн Сенг.

SSD ще изместят HDD напълно, когато цената за 256GB падне до 60 долара, допълва мениджърът на компанията, която произвежда микроконтролери за флаш-базирани устройства за съхранение на данни.

През октомври тази година Phison Electronics увеличи доставките на SSD продукти до рекордните 230 хиляди броя. Производителят от Тайван се надява да повиши месечния обем до 1 милион броя към март 2015 г. чрез сделки с Toshiba и Kingston, които доставят SSD устройства на пазара.

Коментари по темата: „Всеки втори ноутбук ще има SSD към края на 2015 г.”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Ех Бойко, всички читатели на technews.bg знаят какво е SSD. Ти чак сега ли откри топлата вода?

    .

  2. Бойко

    Няма нищо общо с нормален HDD – супер бързо работи – > 700МБ/с четене и запис. Откакто съм с такъв съм много доволен.

  3. Драгомир

    Докато се наложат като стандарт SSD дисковете ще се превърнат в отживелица! Ще бъдат изместени от пак твърдотелни дискове, но с практически неограничен брой записи в тях. Има такива технологии и единствената причина да не ги внедряват още от сега е да пробутат флаш боклуците (а и много производствени мощности имат за тях).

  4. Пламен

    Аз лично никога не бих ползвал такъв докато имам избор,но след време сигурно ще се наложи като стандарт и тогава няма накъде да се бяга 🙂 .

Коментар