Asus ET2040 – „всичко в едно” с жестово управление

Asus ET2040 има 19,5-инчовият широкоекранен HD дисплей с LED подсветка

Моноблокът Asus ET2040 има 19,5-инчов широкоекранен HD дисплей с LED подсветка

Asus обяви тънък и стилен настолен компютър от типа „всичко в едно”. Моделът ET2040 има 19,5-инчов дисплей и спестява място на работното бюро и у дома.

Като опция към моноблока се предлага вградено резервно електрозахранване (UPS), което предпазва от загуба на информация при прекъсване на електричеството. Asus ET2040 С се отличава също с иновативно „hands-free” управление с жестове и голям набор от I/O портове.

ET2040 има профил с дебелина от 25 мм до 14 мм в най-тънката си част. Неразделната от компютъра сгъваема метална стойка позволява регулиране на ъгъла на гледане. 19,5-инчовият широкоекранен HD дисплей с LED подсветка се характеризира с висока яркост и подобрена енергийна ефективност.

Моноблокът на Asus използва енергийно ефективен процесор Intel Pentium от ново поколение, допълнен с бърза видеокарта до Nvidia GeForce GT820M за гладко забавление с игри, гледане на филми в HD и обработка на изображения.

Неразделната от компютъра сгъваема метална стойка позволява регулиране на ъгъла на гледане

Неразделната от компютъра сгъваема метална стойка позволява регулиране на ъгъла на гледане

Опционалният вграден UPS осигурява „умно” резервно захранване, в случай на внезапно спиране на електричеството. UPS-ът позволява работа до 1 час без захранване, така че потребителите да не загубят информация при авария на електрическата мрежа или изваждане на захранващия кабел от контакта. Това позволява също свободното преместване на устройството в дома, без да изключва.

Предвидена е възможност за управление чрез жестове. ET2040 разполага с вградена 1-мегапикселова HD камера със софтуер за разпознаване на жестовете на ръката (HGRS – hand-gesture recognition software), който точно интерпретира движенията на от разстояние до 5 метра. Потребителите могат да пускат песни или филми, да променят настройките на музикалния плейър, да разглеждат снимки в по-голям или по-малък мащаб, да прелистват презентации и страници, без дори да докосват екрана, клавиатурата или мишката.

Въпреки компактните си размери, ET2040 притежава всички I/O портове за съвременна домашна работа с компютър и дигитално забавление. Моделът разполага с общо шест USB порта – три USB 2.0 и три USB 3.0, както и HDMI изход за свързване на втори монитор за по-голяма работна площ или към голям HD телевизор за домашно забавление.

Коментар