Смарт технологии ще навлязат в очилата

Браян Крзанич (вляво) и Масимо Виан обявиха партньорство между Intel и Luxottica Group за разработка на смарт очила

Браян Крзанич (вляво) и Масимо Виан обявиха партньорство между Intel и Luxottica Group за смарт очила

Intel ще си партнира с Luxottica Group в разработката на носими технологии. В частност, двете компании ще комбинират луксозни и спортни очила със смарт технологии.

Крайната цел е доставката на пазара на „умни”, модерни продукти, които са значими и желани от потребителите. Първият продукт от Intel и Luxottica се очаква още през 2015 година.

„Ръстът на носимите технологии създава ново поле за иновации,” каза главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич. В рамките на партньорството ще бъдат обединени силициевите и софтуерни технологии на Intel с иновациите в дизайна и опита с потребителите на Luxottica.

„Ще създадем рамки, които са колкото интелигентни и функционални, толкова и красиви. Продукти, които потребителите ще обичат да носят”, коментира от своя страна Масимо Виан, главен изпълнителен директор на Luxottica Group.

Коментари по темата: „Смарт технологии ще навлязат в очилата”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Ivan не дръж на тази теза, защото много зомбирани хетъри ще те нападнат. Така да се каже, съобразявай се с неписаните правила на technews.bg. Аз лично отдавна се научих за това. А иначе прави каквото искаш. Ето например аз GSM-а го нося изключен и го включвам рядко ако трябва да звънна (налага се примерно около 2 пъти в месеца по 3-4 минути). И евтино ми излиза GSM-а – само 20-на лева на година.

    А иначе интелигентните очила с чистачки, които предложих изобщо нямат нужда ни да приемат ни да предават 😉 !

  2. Ivan

    Вие неразбрахте ли все още, че всички SMART технологии(GSM,WiFi,Bluetooth и.тн) излъчват микровълнви електромагнитни вълни, които в дългосрочен аспект са пагубни за организма ви а на всичкото отгоре вие давате пари (такаса GSM) за да получите примерно РАК на кръвта…Изследвани биологични ефектти от продължително излагане на нейонизиращи микровълнови полета генерирани от WiFi и др. Комуникационни (GSM) устройства. Под биологично въздействие се подразбира появата на биохимични ефекти, психологични и поведенчески реакции на организма, тъканите и клетките под действие на нейонизиращо лъчение:
    главоболие, световъртеж, нарушения на съня и менструалния цикъл, снижен полов потенцил, повишена уморяемост, нервност, раздразнителност, сърцебиене, болки в крайниците, болки в ставите, болки в гърдите, нарушенo кръвно налягане, затруднено дишане, храносмилателни проблеми, обща слабост, загуба на памет и концентрация, нарушена нервна система, внезапна умора, катаракт на очите, болки в сърдечната област, сърдечносъдови заболявания, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, стерилитет, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.
    Мобилните телефони убиват повече хора от Цигарите: “http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mobile-phones-more-dangerous-than-smoking-or-asbestos-802736.html”

  3. Драгомир

    Какви интелигентни очила ще правят… Да им слагат едни чистачки и толкова (като завали дъжд да не се налага непрекъснато да ги триеш с ръка).

  4. 123

    В рамките на партньорството ще бъдат обедини силициевите и софтуерни технологии на Intel

Коментар