HP ще налага Superdome като стандартен в индустриите

HP Integrity Superdome X са първите сървъри от най-висок клас на НР с процесори Xeon

HP Integrity Superdome X са първите сървъри от най-висок клас на НР с процесори Xeon

Новият суперкомпютър HP Integrity Superdome X става стандартен за финансовия сектор, телекомуникациите и енергетиката, обяви американският ИТ гигант на форум в Барселона, Испания.

HP Integrity Superdome X са първите сървъри от най-висок клас на НР с процесори Xeon. Досега суперкомпютрите на компанията бяха само Itanium-базирани и работеха основно с Unix операционната система НР-UX.

Новите сървъри дават свобода на Windows и Linux клиентите да разгърнат върху тях критични за бизнеса си приложения. Те осигуряват четири пъти по-бързи електронни транзакции и 20 пъти по-голяма надеждност, с 60% по-малко време за престой в сравнение с други x86 платформи, твърди HP.

В допълнение, Superdome машините имат с 32% по-ниска обща цена на притежание, в сравнение с конкурентни Unix среди, по данни на компанията.

Бизнес изискванията към инфраструктурата ще се увеличaват многократно през следващите години, в резултат на тенденциите към „големи данни” (Big Data), облачни среди, мобилност и сигурност. HP позиционира новите Superdome сървъри като онази здрава основа на инфраструктурата, която ще подпомага компаниите да се конкурират и да успяват.

Коментари по темата: „HP ще налага Superdome като стандартен в индустриите”

добавете коментар...

 1. Ivo

  Да сте чували за поговорката
  Мълчанието е злато ?

  Това решение е за големи корпорации каквито в България няма или са много малко.
  За какви домашни комютри говорите ?

 2. Драгомир

  Аз пък не разбрах как ще го налага – с пистолет опрян до главата на CEO-то ли?

  Въпросните 32% по-евтино са си просто стъкмистика, защото цената е много разтегливо понятие (зависи от вид специалисти, от натоварването, от вида на изчисленията и от какво ли още не). По-евтино е при един модел на употреба, при друг може да е даже по-скъпо.

 3. :)

  Как успя в едно изречение да сложиш супер компютър и домашна употреба ?

 4. Иван

  Не ми прилича на масов супер компютър за домашна употреба.

Коментар