Система “единен фиш” тръгна в ГКПП Лесово

Система “единен фиш” тръгна в ГКПП Лесово
Страната ни е пионер в новия начин на обслужване
31/07/2006
Лесово е първият граничен контролно-пропускателен пункт в страната ни, на който заработи система за обслужване на пътниците на принципа “единен фиш”. България е пионер в прилагането на този модел в ГКПП-тата, съобщават от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Новата система за извършване на плащанията беше официално открита вчера, 30 юли, от министрите Николай Василев и Румен Петков. Шестте нови компютърни конфигурации, които обслужват софтуерното нововъведение, са предоставени от МДААР.
Плащането на държавните такси става на банкови гишета, разположени след работните места на граничния контрол. Въведени са условия и за безкасово издължаване с кредитни и дебитни карти.
Тази система рязко подобрява качеството и времето на обслужване на пътниците, като повишава държавните вземания и е сериозна антикорупционна мярка, твърдят от МДААР.
След тестването на пилотно въведената на ГКПП – Лесово система, проектът ще бъде реализиран и в останалите гранични пунктове в страната.

Коментар