Биткойн влезе за кратко в Топ 10 на плащанията

По време на лудото пазаруване в „черния петък” и „кибер понеделника” биткойн се нареди на 9-то място като начин за плащане

По време на лудото пазаруване в „черния петък” и „кибер понеделника” биткойн се нареди на 9-то място като начин за плащане, сочи статистиката

Макар и за кратко, биткойн стана деветият най-популярен начин за плащане на стоки, сочи статистика на платформата за електронна търговия Bitnet.

С помощта на криптовалутата хора от цял свят са извършили покупки на обща стойност почти 300 милиона долара по време на „Черния петък” и последвалия „Кибер понеделник”.

Пред Bitcoin се нареждат платежни системи като MasterCard, Visa, American Express и PayPal. Постижението на биткойн е впечатляващо, като се има предвид, че виртуалната валута е само на пет години.

Миналата година покупките на стоки чрез биткойн по време на Black Friday и Cyber Monday възлязоха на скромните 6 милиона долара, а криптовалутата беше ползвана от 100 хиляди души. Сега тази сума нарасна 50 пъти.

Значително се е увеличил броят на търговците, които приемат плащания в биткойн. По данни на First Annapolis Consulting, в момента те са около 75 хиляди, а в празничните дни в търговията са участвали 400 магазина.

Коментар