EnterpriseOne добавя управление на проекти и ритейл

Сред новостите във версия 2015 на EnterpriseOne са възможностста за създаване на продуктови уеб каталози

Сред новостите във версия 2015 на EnterpriseOne са възможността за създаване на продуктови уеб каталози

Нова версия 2015 на ERP системата EnterpriseOne идва с вградени решения за управление на проекти и ритейл. Това е версията с най-много нововъведения и иновации, правени досега, съобщиха от разработчика ERP.BG.

Освен че добавя нови подсистеми за управление на проекти и за ритейл дейности, както и POS модул, EnterpriseOne изцяло променя концепцията за функциониране на една ERP система, превръщайки я в централизиран хъб за работа с приложения, създадени от трети страни.

Сред новостите са още възможност за създаване на уеб каталози, Android приложение за мобилни продажби, оптимизация за създаване на съдържание на таблет, както и улеснено внедряване и поддръжка.

„Убедени сме, че бъдещето на бизнес софтуера не е в трудните за интеграция решения, а в създаването на отворени екосистеми за разработка на приложения от външни екипи. Същата революция, която през последните години наблюдаваме при смартфоните и таблетите, предстои да се случи и в сферата на системите за управление на бизнеса. Убедени сме, че това ще разшири значително възможностите на бизнес софтуера, прехвърляйки някои негови функционалности дори при клиентите на фирмите, които са го внедрили”, заяви Иван Аржентински, управляващ партньор в ERP.BG.

Той припомни, че ERP.BG първа на българския пазар наложи една ERP система, изцяло оптимизирана за работа с тъчскрийн дисплеите на новите мобилни устройства. Екипът на компанията сега е фокусиран върху следващата вълна от иновации, създавайки отворена екосистема за разработка на приложения около EnterpriseOne.

Управление на проекти

Новата главна подсистема „Проекти” показва значението, което ЕRP.BG отдава на управлението на проекти, и на практика превръща EnterpriseOne в пълноценно „project management” решение. Системата все още е в т. нар. „бета” вариант и предстои да бъдат добавени нови функционалности в окончателната версия. Въпреки това към момента софтуерът позволява пълноценно бюджетиране, планиране и изпълнение на проекти.

Подсистемата „Проекти” е довела и до сериозно развитие на традиционните функционалности за планиране на задачи, върху които тя се базира. Задачите вече могат да се планират автоматично, съобразявайки се с календарите на множество свързани участници и ресурси. В бъдеще, подсистемата ще се развива активно, като ще се добавят нови функционалности и ще се оптимизират съществуващите.

Изцяло обновено решение за ритейл

EnterpriseOne вече разполага с пълноценно решение за ритейл, с вграден POS модул, възможност за интегриране на множество магазини в реално време, директна интеграция с модул за бизнес анализи (BI), както и със средства за създаване на бонусни програми, промоционални пакети и др. Поддържат се много широк спектър фискални устройства, както и възможност за комбинирани плащания.

POS модулът отговаря на всички изисквания на модерните компании за търговия на дребно. Добавен е изцяло нов интерфейс за работа с баркод устройства, който позволява стартиране на разнообразни команди на системата от самият баркод четец, посредством специални баркод етикети, без докосване на клавиатурата. Модулът поддържа и възможност за управление от сензорен екран, без клавиатура, както и продуктови варианти за цветове, размери и стилове.

Улеснения за външните разработчици

Във версия 2015 е включена първата версия на EnterpriseOne Base Library за публичен достъп. Base Library е библиотека, предназначена за използване от външни разработчици на приложения към EnterpriseOne. Тя позволява създаване на приложения за различни платформи, вкл. Android, iOS, уеб приложения и др.

Ново Android приложение за мобилни продажби

Новото приложение Android Mobile Seller работи в средата на най-популярната мобилна операционната система, което го прави използваемо на широк кръг от хардуерни устройства с много достъпни цени. То заменя вече остаряващото приложение Mobile Seller, работещо под управлението на Windows Mobile. Клиентите, използващи версията за Windows Mobile, ще могат безплатно да се прехвърлят към Android Mobile Seller.

Новото приложение Android Mobile Seller може да се ползва на широк кръг от хардуерни устройства с много достъпни цени

Новото приложение Android Mobile Seller може да се ползва на широк кръг от хардуерни устройства с много достъпни цени

Приложението позволява създаване на документи за директна продажба или поръчки, поддръжка на неограничен брой продукти, запаметяване на специални цени за различните клиенти, задаване на промоционални цени за конкретен период, задаване на отстъпки за клиенти по стокови групи, както и задаване на отстъпки за количество. Автоматичната транслитерация между български и английски език, както и опциите за отпечатване на документите на мобилен принтер и издаване на нова фактура също са сред екстрите на приложението.

Създаване на уеб каталози с продукти

EnterpriseOne вече разполага с вградена поддръжка на продуктови каталози. Приложението позволява интеграция на системата за управление на бизнеса с онлайн магазини и премахва нуждата от тяхната администрация. Сега всеки доставчик може да създаде своя уеб страница, която да показва наличните продукти онлайн. Решението включва готов онлайн уеб каталог, използващ данни от системата в реално време, и опции за дефиниране на продуктови каталози и настройване на визуалните им характеристики директно от системата.

Оптимизация за създаване на съдържание на таблети

Версия 2015 на EnterpriseOne преобръща представата за използване на таблета само като устройство за консумиране на съдържание. Тристепенната „touch” оптимизация превръща таблетите в пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация. Така фирмите не само могат да проверяват календара си, да гледат отчети и анализи, а и да изготвят нови документи като оферти и договори още докато са при клиента.

Новото меню, достъпно от главният екран, позволява директна смяна на сложността на интерфейса и типа на устройството: обикновен монитор, сензорен монитор или таблет. Новият панел „Тъчпад”, достъпен във всички форми, от своя страна позволява лесно въвеждане на числа на устройства със сензорни екрани

Сред новостите във версия 2015 са още изцяло преработен модул за свързване с телефонни централи, опция за категоризиране на цените, забрана за продажба под минимална цена, поддръжка на продуктови варианти, подобрена работа със серийни номера, разделение на продукти и продуктови групи по собствени фирми, йерархично филтриране на потребителските характеристики, както и история на промените за номенклатурите.

Коментар