Британци: Най-подготвени са руските хакери

Руските хакери получиха признание за своята висока квалификация от британски експерти. Изследване на MWR InfoSecurity определя хакерите от Русия като най-вещите в занаята, което ги прави и най-опасни.

Според резултатите от проучването, близо 34% от анкетираните специалисти по кибер сигурност са убедени, че руските хакери имат най-високи познания и квалификация в своята област.

На второ място в своеобразната класация попадат хакерите от Китай, които обаче са на голяма дистанция от руснаците – 18% от анкетираните ги посочват като най-добри в професията.

Много често хакерите от Русия и Китай са подозирани, че стоят зад големи кибер атаки, но всъщност няма солидни доказателства за това, коментират авторите на анализа.

Предпоставки за високата квалификация на хакерите са доброто образование, политическата мотивация и инвестициите в подобна дейност, се посочва още в доклада на MWR InfoSecurity.

Според 75% от ИТ спецовете, на британците липсват познания по кибер сигурност, което прави страната лесна мишена за хакерите, заключава анализът.

Коментари по темата: „Британци: Най-подготвени са руските хакери”

добавете коментар...

  1. baceto

    Brex da mu se nevidi nali bratushkite giveeexa vav 18 vek , do vchera vsichki pliuexa che sa mnogo izostanali kato nacia a dnes sa nai dobrite . Kakvi li shte sa utre ?

  2. Anonymous

    Linux си е наи добре не че е на 100% защитен но всепак за разлика от Windows не се плаща върви перфекно и на по слаби машини няма да забива няма толкова грешки и така нататака аз от 10 години ползвам Linux и съм си доста водолен Windows го ползвам само за игри но от когато стартираха Steam и има безплатни игри си е супер направо 😉

  3. Юзвер

    Е как няма да са!? От къде идва голямата част пиратски отключен софтуер ако не от тях.
    Хората като ползват пиратски софтуер доброволно си ползват модификациите с отворени дупки и троянци – няма безплатен обяд и кракнат софтуер без скрити добавки.

    След това лесно се правят на хакери и си ползват дистанционно компютрите на глупавите хора които или не искат да си плащат за оригинални копия на софтуера или не искат Linux.

Коментар