Младите иноватори се нуждаят от по-лесен старт

Ева Паунова смята, че е необходима по-благоприята регулаторна среда за създателите на мобилни приложения

Ева Паунова смята, че е необходима по-благоприятна регулаторна среда за създателите на мобилни приложения

Европа има нужда от по-благоприятна регулаторна среда за младите иноватори и предприемачи, която да им позволи смело да развиват своите идеи, заяви българският евродепутат Ева Паунова по време на кръгла маса в Брюксел.

„Необходимо е да приемем, че приложенията за мобилни устройства са част от нашето настояще и тяхното развитие ще промени бъдещия ни начин на живот”, каза Паунова в дискусия под наслов „Икономиката на приложенията за мобилни устройства и Интернет на утрешния ден”.

Основната тема в дневния ред бяха европейските политики в областта на цифровите технологии и как Европа да се възползва от възможностите, предоставени от развитието на мобилните приложения.

Ева Паунова наблегна върху това какви промени са необходими, за да могат законите на европейско ниво да осигурят по-лесен и достъпен старт за нови проекти, идеи и компании. Тя акцентира върху три важни елемента: ефикасност, многообразие и свобода.

„Мобилните приложения ни позволяват да работим, докато сме на път, да бъдем мултифункционални като същевременно ни дават повече свобода за това как да организираме времето си, докато работим или почиваме. Същевременно, многообразието от предлаганите онлайн услуги се отразява положително, както на бизнеса, така и на потребителите”, заяви тя.

Организатор на събитието бе базираната в Брюксел НПО „Lisbon Council”. В дебата участие взеха още Максимилиан Щротман, съветник на комисаря за единния цифров пазар Андрус Ансип, представители на дигиталния бизнес и предприемачи.

Коментар