Система за 1,1 млн. евро ще управлява акцизите

Обществена поръчка за изграждане на национална система за цялостно управление на акцизите от митническата администрация обяви дирекция "Централно звено за финансиране и договаряне" към министерство на финансите.
Прогнозната стойност на проекта е 1,1 млн. евро, а участниците в търга трябва да представят гаранция в размер на 16 000 лева и да имат сумарен оборот за последните три години минимум 3 млн. лева.
От консултанта по договора ще се очаква да извърши анализ и оценка на бизнес изискванията и да изготви функционална спецификация на системата. В неговите ангажименти ще бъде също да изготви техническата спецификация на информационна система за автоматизация на дейностите, свързани с администрирането на акцизите, включително данъчните складове, контрол върху акцизите на стоки и др.
Консултантът трябва да разработи софтуерна архитектура на системата, да изгради база данни, да създаде и инсталира прототипи на системата за предварителна оценка и тестове на възприетата бизнес логика.
Отговорности на наетия консултант ще бъдат още имплементация на всички модули и компоненти на системата, обучение на потребителите и администраторите и въвеждане в експлоатация на системата.
Участникът трябва да има изпълнени сходни договори за последните три години на обща стойност не по-малко от 800 000 лева. Кандидатите за участие в търга могат да подават документи до 21 май.

Коментар