Чакат ни по-сложни киберзаплахи през 2015

През 2015 г. ще нарасне интензивността на DDoS атаките, извършвани от малки хакерски групи

През 2015 г. ще нарасне интензивността на DDoS атаките, извършвани от малки хакерски групи

Няколко големи кибератаки през настоящата година принудиха много компании да обърнат по-голямо внимание на информационната сигурност. През следващата година ситуацията ще се усложни още повече, тъй като хакерите ще започнат да използват по-усъвършенствани методи за взлом, предупреди McAfee Labs.

Шпионажът в киберпространството ще се засилва. Опитни престъпници ще събират тайно информация, докато новаците ще търсят начини за кражба на пари и разрушаване на бизнеси, сочи докладът McAfee Labs 2015 Threats Predictions.

Малки хакерски и терористични групи ще се активизират в извършване на мощни DDoS атаки и заразявания с вируси на секторите за зареждане в твърдите дискове (Master Boot Record) с цел изваждане от строя на цели мрежи.

Киберпрестъпниците ще използват най-ефективните методи, за да останат незабелязани в мрежите на жертвите, от които крадат информация в дълги периоди от време, предупреждава McAfee.

Съвременните хакери, определяни като „национални агенти за кибершпионаж”, все по-често използват тактиката за наблюдение и изчакване на момента за провеждане на по-умни и ефективни атаки, се посочва в доклада.

Коментар