Windows прониква в ТВ устройствата

Pipo X7 превръща телевизора и монитора в пълноценен Windows компютър

Pipo X7 превръща телевизора или монитора в пълноценен Windows компютър

Повечето телевизионни приставки използват комбинацията от ARM процесор и операционна система Android, която е наложена успешно при смартфоните и таблетите. Но има и изключения…

Силно се отличава моделът Pipo X7 – устройството разчита на процесор Intel Atom от поколение Bay Trail и операционна система Windows 8.1 With Bing, която Microsoft доставя евтино на производителите на компютри.

Pipo X7 може да се свърже към телевизор или монитор, като ги превръща в пълноцененни Windows компютри, с възможност за гледане на потокови интернет канали.

Приставката има четириядрен процесор Atom Z3753F или Z3736F, допълнен с 2GB оперативна памет и 16GB вградена флаш памет. Налични са още четири USB порта, мрежова карта, HDMI изход, слот за карти microSD, безжични модули Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11b/g/n.

Устройството има размери 185×128х25 мм, така че не е от най-компактните Windows PC на пазара. Производителят все още не е обявил цената на Pipo X7. Подобни устройства се предлагат на пазара на цени от 100 до 150 долара.

Коментари по темата: „Windows прониква в ТВ устройствата”

добавете коментар...

  1. Ванката

    Както винаги в стила на Microsoft да изчакат някоя друга фирма първа да вложи пари за разработка и внедряване. Microsoft да им гледа саира и проблемите с които са се сблъскали другите фирми и хора и после да им лесничко и наготово отъпкано и да пооткраднат нещо и е перфектна работата за MS да се пусна супер мега уникалния краден продукт.

Коментар