Първите лаптопи Правец 64M излизат през януари

„След едногодишни усилия, вече имаме лаптоп „Правец 64М”, оборудван с последните технологии в компютърната техника”, казва Бойко Вучев, управител на „Правец Компютри” ООД

„След едногодишни усилия, вече имаме лаптоп „Правец 64М”, оборудван с последните технологии в компютърната техника”, казва Бойко Вучев, управител на „Правец Компютри” ООД

Дългоочакваните лаптопи Правец ще се появят на пазара у нас през януари. Собственикът на легендарната марка Бойко Вучев съобщи, че управляваната от него компания „Правец Компютри” ООД ще пусне в продажба 100 пилотни бройки на цени от 1094 лв.

Моделът „Правец 64М” е оборудван с последни технологии, има изчистен дизайн, тегло от 1,8 кг и батерия, която издържа над 7 часа, по думите на разработчика.

Ултрабукът „Правец 64М” стъпва на процесор Intel Core i3/i5/i7, има изчистен дизайн и тегло от 1,8 кг

Ултрабукът „Правец 64М” стъпва на процесор Intel Core i3/i5/i7, има изчистен дизайн и тегло от 1,8 кг

„Вече имаме готовност за серийно производство”, заяви Вучев. Първите 100 бройки от лаптопа ще се продават от началото на януари на щанда на компанията в София Ринг Мол.

Базовият модел Правец 64М стъпва на процесор Intel Core i3, допълнен с 4GB RAM и твърдотелен диск (SSD) с капацитет 128GB. Дисплеят има диагонал 14 инча и резолюция HD 1366х768 пиксела. Цената на тази конфигурация е 1094 лв.

Три модела вече са достъпни за предварителни поръчки от „Правец Компютри” ООД

Три модела вече са достъпни за предварителни поръчки от „Правец Компютри” ООД

Моделът 64M+ с цена 1534 лв. разчита на процесор Intel Core i5, 8GB RAM, 256GB SSD и 500GB твърд диск (HDD). Екранът има резолюция 1600х900 пиксела. Предлага се и модел 64M++ с процесор Core i7, 8GB RAM, 256GB SSD, 1TB HDD и дисплей 1600х900 на цена 1748 лв.

В момента тече кампания за предварителни продажби на 1024 броя от ултрабуците Правец 64М. Всеки един от новите лаптопи ще бъде с уникален номер от 1 до 1024 и гравирано име на притежателя му, уточниха от производителя.

Клиентите могат да се сдобият с първи бройки от ултрабука, като заплатят авансово 20% от цената. „Правец Компютри” ООД обещава доставка на предплатените лаптопи в рамките на 20 работни дни и гаранция от 4 години.

Коментари по темата: „Първите лаптопи Правец 64M излизат през януари”

добавете коментар...

  1. loon

    За бога братя не купувайте! 😀

  2. Кольо

    Този с i3-ката верно не си струва никак, но i7-цата е на повече от конкурентна цена. Намерете ми на тази цена машина със същите компоненти + 9 часа батерия + 4 години гаранция и тогава говорете.

    Китайчета са с изключение на 1 лепенка, залепена в Китай, но реално единственият им проблем е точно името – малко бие на соц…

  3. ME2

    Оказало се компоти, а не компютри…:)

  4. Слав

    За наше производство (ако е така) цената е висока. Могат да се намерят десетки лаптопи на цени около 1000-1100 лв без SSD, добавянето на SSD още около 130,00 лв. Не знам на какво разчитат за да имат повече продажби

  5. dam

    Аз съм заинтересован и ще купя 1, само тогава ще мога да си прецения що за стока е.Още повече, считам че и цените на моделите ми се струват нормални , все пак за SSD-то не е ефтинко 🙂

  6. LTE_4G

    Стига му смятайте печалбите. Взел е марката – това е основното в случая и иска да продава както милиони други фирми по целия свят. Няма как да е произведен в България компютъра, защото тук няма заводи за компоненти. Сглобяване и маркетинг му е майката. Ако има повече средства, може и развой да прави, и да поръчва производството в Китай. Пожелавам му успех! В маркетинга се справя отлично, а това е сериозна предпоставка за успех на бизнес начинанието.

  7. Наско

    Поредния опит да се възроди комунизъма.. под една или друга форма. Правец е била създадена само и единствено по политически причини и е била обречена още тогава, за сега няма какво да говорим.

    Първо по последна информация, този “бизнесмен” щял да продава само и единтвено на Българския пазар. Не знам на какво ще разчита, но ако е само на така наречения български патриотизъм, по-добре да се откаже още сега. Отделно БГ пазара е много малък и не на последно място Българина предпочита да се доверява на доказани марки и да знае че това което е купил има гаранция и поддръжка.
    Второ цената на компютъра е висока и съизмерима с доста маркови аналози и по нищо не ги превъзхожда. За качеството на сглобка, гаранция и тн нищо не се казва и няма да се коментира, защото още нищо не е показано реално. Маркетинга им е просто уникален и ако си мислят че с подобни цени ще избият рибата се лъжат ужасно.
    Трето всеки сигурно си мисли че държавата ще спечели нещо от това, но се лъже, по простата причина че всички части са сглобени в Китай. Най-вероятно даже това може да е евтин готов Китайски продукт който просто е брандиран с логото на Правец. До тука единствения печеливш е Китайския народ, който е изработил всичко и евентулално “бизнесмена”, ако успее да продава нещо в крайна сметка, което много ме съмнява.
    Четвърто нищо не се споменава за гаранция качество и прочие…
    Пето никой не може да бие Китайците.
    И шесто идеята на този “бизнесмен” е идиотска и ще е пълен провал, лошото е че не ще го осъзнае много късно.

  8. Rado

    Бреййй … появи се един българин, който иска да възвърне част от българската PC история и лешоядите веднага го нападнаха ( пустия му български не възпитан хлапак ). Какво като е made in china ? Apple също е made in china, а виждате ли някой да се оплаква ?

    Естествено, че ще е Clevo, нали трябва да се започне отнякъде. Малко са хората, които почват наготово !
    Аз лично бих си купил такъв, какво като е с 200-300 лв по-скъп. И Apple слагат 10000% надценка, но на някой да му пука, всеки гледа марката(пропит от различните реклами и лъскави плакати) и в този случай, аз лично ще се радвам, че моя ще е Правец !

    Искам само да му пожелая успех на човека и дано наистина се окаже от втория тип хора(да не го изядат парите и наистина да направи, това което казваше в началото – да възвърне името на марката в “БГ”).

  9. Dimitar

    Bravo na predpreemacha. Neka badem malko po pozitivni i mu pogelaem uspeh. Cenite za napalno normalni za i3, i5 i i7. Samo vigte poslednite dva ultrabook kolko pamet imat, procesora i da se zamislim che tova e edna mnogo ama mnogo dobra kombinaciq. I ne na posledno mqsto …. absolutno ama absolutno vsichki chasti i komponenti idvat ot aziatskite strani, nezovisimo kakva marka e ustroistvo to ti, tam se i zglobqvat. Bravo che veche imame takava pod balgarska marka.

  10. Пламен

    Този прескъп лаптоп дали ще има кой да го купи и защо би избрал него пред другите?!?

  11. Пацо

    Ами търговията според мен е вид измама, защото тия дето продават стоката взимат много повече от производителя. В някои магазини в нашата чудна страна взимат до 50% от цената на стоката за да я продават и към това като прибавиш 20% ДДС и производителя получава 30%, от които трябва да махне производствените разходи и какво му остава – едно нищо!

  12. Т

    Заради такива “предприемачи” страната е на това дередже. Примери много – изкупуват им в Кюстендил на 40ст черешите, в София на пазара вече са по 4 лв, всички са доволни – 1000 човека карат мерцедеси, 7 милиона гладуват и всичко е 6! Но пък всеки народ си заслужава управниците, след като не са наредени бесилките пред народното събрание явно така ни харесва.

    Та въпросния внася накакви Клево лаптопчета, лепи един етикет на капака и прибира между 200 и 400 лв някъде по мои изчисления на бройка от балъците. 1000 бройки да продаде преди да се разсмърди работата окончателно, ей ти ги 200 бона ей така от въздуха.

  13. Шимо

    Операционната система е Kaspichan ExPi

  14. асеблатор

    Такива “български” лаптопи има поне от 10 години на пазара.

    Че и “готов за производство” Няма ли кой да му друсне глоба за заблуда, както имаше глоба за “узото” на пещерняците

  15. Фофу

    Да добавя към това което каза бай Тошо, че освен, че няма българско в компонентите, едва ли и ще се сглобява в България. До момента това не се споменава, което най-вероятно означава, че е така. Така, че единственото българско остава да са емблемата поставена от китайски ръце и една от книжките с инструкции. Т.е. поредната китайска стока, която тук само ще се разопакова от кашона и ще се сложи на витрината.

    А дали е мутренска история или на истински предприемач, кой да ти каже, да си пожелаем да е второто.

    И бих препоръчал да вземе да види цените от същият клас какви са и да съобрази неговите, че нещо ми се виждат височки. 1094 лв за първият модел, за 4 Г Рам, без хард диск само със 128 SSD не предизвикват много ентусиазъм.

  16. Българин

    И аз много бих искал да видя компютър Правец с български компоненти, но истината е че в държавата отдавна не се провежда никаква сериозна микропроцесорна развойна дейност. Няма как да се конкурираме с гиганти като Интел, производители на памети и дискове. За момента единственото, което може да се направи е да се сглобят чужди компоненти под българска марка.

  17. Petrov

    Операционна система – Windows 8.1 trial version / Pravetz OS, с фонетична клавиатура. Пише, че батерията стигала до 9ч.

  18. Аз

    Браво!!! Поклон, такива предприемачи трябват на държавата, а не мутри и измамници!

  19. Обикновен

    Поздравете човека, вместо да давате акъл какъв бил компютъра. Направете и вие и тогава плюйте. Браво на собственика, имаме нужда от повече такива предприемачи!

  20. онзи

    Това са лаптопи Clevo 🙂

  21. бай Тошо

    В този ”БЪЛГАРСКИ ” компот няма нищо Българско,някакъв събери чарк от вносни компоненти или още по лошото и по вероятно, някакво азиатско чудо с етикет ПРАВЕЦ .Много хора бихме се радвали да сме част от високо технологичния свят,но това не е начина.Няма да се изненадам ако това е подготовка за някаква схема ,някой да се яви за държавна поръчка с уж български лап топи.

  22. harry

    Предполагам без!

  23. Иван

    Интересно под каква OS ще се продават или ще се пускат без операционна система.

Коментар