Мобилните приложения ще станат по-дружелюбни

Разработчиците ще се стремят да създават приложения, обърнати преди всичко към потребителя, а не само да реализират функционални възможности

Разработчиците ще се стремят да създават приложения, обърнати преди всичко към потребителя, а не само да реализират функционални възможности

През 2015 година мобилните технологии ще се развиват в няколко основни насоки, очертани в нов доклад на компанията за виртуализация и сигурност Citrix Systems.

Прогнозата сочи, че разработчиците ще се стремят да създават приложения, обърнати преди всичко към потребителя, а не само да реализират функционални възможности. От подобен подход ще спечелят както потребителите, така и компаниите.

На второ място, ще се развива предприемачеството в рамките на компаниите. За целта те ще прибягнат до нестандартни подходи, например финансиране на стартъпи и провеждане на конкурси за откриване на талантите.

Друга отчетлива тенденция ще бъде привеждането на изчислителната среда на компаниите към потребностите на мобилните служители. По данни на Citrix, работещите в компании от малък и среден размер използват три-четири компютърни устройства за лични цели.

Според експертите, бизнес приложенията ще се ориентират все повече към различните типове мобилните устройства, като същевременно отчитат сериозните рискове със сигурността. Компаниите ще започнат да развиват навици за разпределена работа, предвид наличието на все повече отдалечени служители.

Коментар