Cardboard добавя виртуална реалност в StreetView

Google Cardboard добавя режим на виртуална реалност в картите на Google за Android смартфони

Устройството Google Cardboard добавя режим на виртуална реалност в картите за Android смартфони

Потребителите на Google карти за Android смартфони могат да се наслаждават на панорами гледки чрез услугата Street View в режим на виртуална реалност. Това става с помощта на устройства Google Cardboard, който бяха показани за първи път на конференцията за разработчици Google I/O през юни тази година.

В подкрепа на иновацията, Google създаде специален раздел в онлайн магазина Google Play, от който потребителите могат да изтеглят приложения, съвместими с Cardboard. Достъпeн е също пакет от софтуерни инструменти (SDK) за разработчици.

За да ползват режима на виртуална реалност, потребителите трябва да монтират своите смартфони в Cardboard и да пуснат картите на Google. След това да активират режима за панорамни изгледи в Street View и да натиснат два пъти иконката Look Around (две кръгови стрелки в долния десен ъгъл).

Според впечатления на първите тестери, панорамната гледка в новия режим на StreetView е подобна на тази от бинокъл. Google вече е доставил над половин милион устройства Carboard, съобщава блогът за разработчици на интернет гиганта.

Коментар