Специален бутон улеснява работата с проектори Acer

Обновена серия видеопроектори за професионалисти от Acer идва в по-тънък и по-лек формат, с подобрени характеристики по отношение на ергономиката, дългосрочната употреба и общата стойност на притежание. Моделите са снабдени с многофункционалния бутон Empowering за превключване на режимите, който улеснява бизнес потребителите. В много от устройствата е вградена иновационната технология ColorBoost за подобряване предаването на цветовете.

Acer P5370W

Моделът P5370W предлага широк формат и нативна WXGA резолюция за широкоекранни видеопрожекции и презентации с повече детайли. С яркост 3000 ANSI лумена и технология Brilliant Color, P5370W гарантира качествено изображение, а показателят за контраст (съотношението между ярки и тъмни сектори) достига 2000:1, за резки и фини подробности в картината. Нативната WXGA резолюция от 1280 x 800 пиксели означава поддръжка на екранно съотношение 16:9.

Моделът предлага до 40° вертикална корекция, което го прави особено полезен при презентации в малки помещения с ограничени възможности за разполагането му. Acer P5370W разполага с богата гама конектори, вкл. D-Sub, DVI-D и HDMI портове за свързване към настолен или мобилен компютър, DVD или игрова конзола. Тъй като и двата цифрови порта са HDCP съвместими, потребителите ще могат да гледат HDCP защитени филми с висока разрешаваща способност.

Acer P5280

Този проектор е с нативна 1024×768 XGA резолюция, като поддържа до 1680×1200 UXGA формат. Контрастът е 2000:1, а яркостта – 3500 лумена, което помага на Acer P5280 да прожектира качествени изображения и презентации с фини детайли на разстояние до 12 метра. Моделът е тих – само 31 dBA в еко режим. Със своята HDCP съвместимост, Acer P5280 предлага висока разрешаваща способност и за бизнес средите. Оборудван е както с DVI, така и с HDMI порт за възпроизвеждане на цифрово видео и звук с високо качество.

Acer P7270i и P7280

Моделите Acer P7270i и P7280 са проектирани за приемане на входен сигнал с висока резолюция в помещения, където околната светлина може да представлява проблем. Освен това, P7270i е снабден с 802.11b/g безжична технология. И двете устройства поддържат резолюция до 1680×1200. Показателят яркост е съответно 4000 и 4500 ANSI лумена, а контрастът е до 2300:1 за показване на картина и в ярко осветена зала. Моделите разполагат с технология ColorBoost и 6-сегментно колелце за настройка на цветността. Acer P7270i и P7280 възпроизвеждат изображения от цифрови и аналогови източници, включен е и HDMI порт.

Проекторите на Acer, със своята гъвкавост по отношение на използваните източници на картина, с голям диапазон от поддържани резолюции, функционалност и ниски нива на шум, са избор както за бизнес потребителите, така и за привържениците на домашното кино и спортните фенове, чакащи европейското първенство по футбол, коментира Пламен Цанков, продуктов мениджър на Acer в АСБИС България.

Acer комплектова своите проектори с Empowering Technology – софтуер за лесно ползване на устройствата. С едно натискане на бутона, потребителят получава достъп до разнообразни настройки. Проекторите са съвместими с операционната система Windows Vista. Всички модели идват напълно комплектовани със свързващи сигнални и захранващи кабели, чанта за носене и дистанционно управление, както и със стандартна 2-годишна гаранция от производителя.

Коментар