М-Тел стартира услуга за фиксиран телефон

С до 50% по-ниски цени за разговори от фиксиран телефон предлага новата услуга MTel VoiceBox, осигурена през мрежата на оператора. Услугата е насочена към частни и бизнес абонати и ще има скоро пълно национално покритие, като в момента е достъпна в 270 население места.
Чрез VoiceBox потребителите и в най-отдалечените и закътани места в България, където фиксираните мрежи нямат покритие, могат да ползват стационарен телефон, обясниха от М-Тел. За да се включи към услугата, клиентът трябвада сключи договор с оператора и да свърже предоставеното безплатно миниатюрно устройство с телефонния си апарат на адреса, на който ще ползва услугата, без да плаща инсталационна такса.
Потребителите получават два номера от М-Тел – фиксиран и мобилен. Първият е за обаждания към фиксирани национални мрежи и международни дестинации, а вторият – за разговори към мобилни национални мрежи. Клиентите могат да бъдат търсени и на двата номера.
Мобилният оператор предлага оферти за индивидуални и бизнес клиенти. Срещу месечна такса от 9,90.лв. частните абонати получават общо 150 безплатни минути за разговори. 50 са минутите за обаждания към национални фиксирани мрежи, а 100 за повиквания към 5 номера по избор от мобилната мрежа на М-Тел.
След изразходване на безплатните минути, градските, както и междуградските разговори ще струват 9 ст./мин.без заплащане на първоначална такса. Толкова ще бъде и цената към избраните пет мобилни номера от групата „Семейство и приятели” след изчерпване на безплатните 100 минути.
Минута разговор към всички останали номера от мрежата на М-Тел пък ще се таксува за 18 стотинки. 39 ст./мин. ще струват повикванията към другите мобилни оператори.
400 са безплатните минути, които ще получават бизнес клиентите на MTel VoiceBox срещу месечна такса от 17,90 лв. – 100 минути към национални фиксирани мрежи и 300 минути към 10 номера по избор от мрежата на Мобилтел. След изчерпването им градските и междуградските разговори ще се таксуват по 7 ст./мин. без първоначална такса.
Разговорите към 10-те избрани номера след изразходване на безплатните минути ще струват 1 ст./мин., а към всички останали М-Тел клиенти – 12 ст./мин. 32 стотинки ще струва минута разговор към другите мобилни оператори.
VoiceBoxстартира след като мобилният оператор пусна успешно на пазара две услуги, предлагащи в пакет интернет достъп и фиксирана телефония – първоначално MTel HomeBox, предназначен за дома, а след това и алтернативата за офиса – MTel OfficeBox.

Коментар