Jaasta E Ink Keyboard – всеки клавиш има вграден дисплей

Във всеки бутон на Jaasta E Ink Keyboard е интегриран малък дисплей

Във всеки бутон на Jaasta E Ink Keyboard е интегриран малък дисплей

Преди няколко години на пазара се появи клавиатура, на която всеки клавиш е дисплей. Поради високата си цена обаче (около 500 долара), разработката на Студио Лебедев не успя да се наложи на масовия пазар.

Сега един нов проект ще се опита да създаде комерсиален продукт, който стъпва на подобна концепция. Jaasta E Ink Keyboard в момента е на етап на разработка и привличане на финансиране. Очакваният краен продукт ще струва 299 долара.

Във всеки бутон на Jaasta E Ink Keyboard е интегриран малък дисплей. Благодарение на това, клавиатурата може да се настройва според потребностите на конкретния потребител и използвания от него софтуер. Jaasta използва като екрани E Ink панели.

Модулът с цифровата клавиатура ще може да се откача и заменя с тъчпад

Модулът с цифровата клавиатура ще може да се откача и заменя с тъчпад

В допълнение, модулът с цифровата клавиатура ще може да се откача и заменя с модул със сензорен панел и клавиши (тъчпад). Освен това клавиатурата ще разбира гласови команди, например за превключване на езици.

Jaasta E Ink Keyboard ще бъде изпълнена в безжичен вариант, с батерия, която осигурява една година работа. В допълнение към клавиатурата, Jaasta подготвя и безжична мишка с безшумни бутони и две година работа на батерия.

Коментар