Toshiba ни дава 4К 3D изживяване без очила

Дисплеят с ултрависока резолюция на Toshiba ще позволи на потребителите да гледат качествена 3D картина без специални очила

Дисплеят с ултрависока резолюция на Toshiba ще позволи на потребителите да гледат качествена 3D картина без специални очила

Toshiba ще зарадва своите фенове с още една високотехнологична разработка – дисплей с резолюция Ultra HD, който предлага 3D картина без необходимост от очила. Компанията планира да покаже новия си продукт през януари в Лас Вегас.

Дисплеят използва лещи с променлив показател на пречупване (GRIN) и ниско ниво на шумове (2% спрямо 5% при обикновените 3D екрани). В момента е наличен прототип с диагонал 15 инча и разделителна способност 3840х2160 пиксела (Ultra HD, 4K).

Дисплеят може да превключва между двумерни (формат 4K) и стереоскопични (HD) режими, без намаляване на яркостта при преход в 3D и без силно влошаване на качеството на 2D изображенията.

Toshiba твърди, че нейният 4K екран на база GRIN има пет пъти по-добра резолюция от предишния й триизмерен дисплей, като освен това потребителят може да го ползва без специални 3D очила.

Подобни панели с различни диагонали могат да намерят приложение в различни сфери – от мобилни устройства до медицински и промишлени продукти. Toshiba ще покаже GRIN дисплея на изложението CES 2015 от 6 до 9 янури в Лас Вегас.

Коментар