Съдят Apple за заблуждаваща реклама на iPhone

Рекламираната от Apple памет в iOS устройствата е по-голяма от реално достъпната, заради нуждите на операционната система

Рекламираната от Apple памет в iOS устройствата е по-голяма от реално достъпната, заради нуждите на операционната система

Съдебен иск, подаден в Калифорния, обвинява Apple в заблуждаваща реклама. Ищецът твърди, че Apple посочва неверни данни за обема на паметта, достъпна в iOS устройства като iPhone, iPad и iPod.

Реално достъпната памет за потребителя е значително по-малко от обявената, заради консумацията от операционната система iOS 8. Крайният потребител не получава рекламирания обем, казва адвокатът на ищеца, цитиран от marketwatch.com.

„Несъответствието между рекламирания и наличния обем е значително и отвъд всякакво разумно очакване”, посочва Джонас Ман.

Практика сред производителите на мобилни устройства е да указват общия обем памет, без да уточнят каква част заемат операционната система и инсталираните приложения.

В случая с Apple ситуацията се усложнява от факта, че потребителят не може да разшири паметта с помощта на карти, тъй като в iOS устройствата липсва слот.

Коментари по темата: „Съдят Apple за заблуждаваща реклама на iPhone”

добавете коментар...

  1. -_-

    Как е поддръжката на SD карти за Android 4.4 и 5.0? Май малко липсва, а? Леко се оказа повече проблем отколкото решение, обаче нали беше в списъка с фийчъри дълго време, та беше причина за голяма гордост.

    Всъщност, единствено чист Андроид (разбирайте Nexus) телефоните са по-добре откъм заето от системата място сравнено с iOS. Но, с много малко.

  2. Mir4o

    А защо само Епъл? Не само техните телефони са без слот за външна карта. Всички производители пишат общия обем памет, и като си вземеш телефон с 4GB вградена, се оказваш с реално 1,8GB налична за ползване.

  3. Ivan

    Нека повече такива хора да има, които си търсят и защитават правата – най-мажното е самият факт, че те опитват.

  4. :-)

    Ха, ха, късмет! Ще ви трябва.

Коментар