Устройство превръща отпадъчната хартия в моливи

P&P Office Waste Processor поглъща цялото съдържание на кошчето с хартиени отпадъци и дава напълно оформени и годни за ползване моливи

P&P Office Waste Processor поглъща цялото съдържание на кошчето с хартиени отпадъци и дава напълно оформени и годни за ползване моливи

Малко устройство, наречено P&P Office Waste Processor, ще ви поддържа винаги добре запасени с моливи. То ги произвежда от хартия от прости канцеларски отпадъци. Устройството поглъща цялото съдържание на кошчето с хартиени отпадъци и дава напълно оформени и годни за ползване моливи – с натискане на един бутон, пише GreenTech.bg.

Просто трябва да „нахраните” устройството с хартия и то ще използва листовете, за да увие плътно графитна пръчица, добавяйки малко лепило, за да запази произведението си цялостно. След което готовият, прясно „изсечен” молив изскача отстрани.

Има изобилие от моливи от хартиен носител на пазара, така че изглежда продуктът е жизнеспособен и полезен. Но за целта потребителят трябва да зарежда машината с лепило и графитни пръчки – това е известно неудобство.

Прозрачният капак на P&P Office Waste Processor позволява на потребителя да проследи операцията, която може да се настрои за автоматизирано или ръчно изработване. Устройството дори подостря готовия молив, преди да го изведе навън.

Системата е проектирана от китайските дизайнери Ченгжу Руан, Юанюан Лиу, Синуей Юан и Чао Чен. Машинката изглежда обещаващо, но все още не е готова за производство. Ако този високотехнологичен уред наистина прави това, което твърди, че умее, той може да стане доста популярен в училищата или офисите, където хората все още използват моливи активно.

Коментар