Samsung изпревари Apple по потребителска удовлетвореност

Смартфоните на Samsung и Apple заемат челните две места по потребителска удовлетвореност

Смартфоните на Samsung и Apple заемат челните две места по потребителска удовлетвореност

Потребителите на смартфони в САЩ са по-доволни от Samung, отколкото от Apple, сочи проучване на организацията American Customer Satisfaction Index (ACSI), която се занимава с анализ на удовлетвореността от различни продукти.

Samsung оглавява рейтинга при смартфоните за 2014 г., събирайки 81 точки. За сравнение, в рейтинга за 2013 г. корейската компания имаше 76 точки.

Въпреки успешния старт на iPhone 6, удовлетворението на потребителите в САЩ от Apple намалява – от 81 на 79 точки, като едно от обясненията са проблемите с iOS 8.

Samsung оглавява рейтинга на ASCI за удовлетвореност на потребителите на смартфони в САЩ през 2014 г.

Samsung оглавява рейтинга на ASCI за удовлетвореност на потребителите на смартфони в САЩ през 2014 г.

На трета позиция в класацията на ASCI попада Nokia, която никога не е имала силни позиции в САЩ, а Windows Phone не е особено популярна платформа. Въпреки това Nokia постига 77 точки и дели третото място с Motorola.

На следващите места в рейтинга за удовлетвореност се позиционират HTC (75 точки), BlackBerry (74) и LG (73). Внимание заслужава канадската компания BlackBerry, която бележи ръст от 5 пункта, независимо от трудното положение, в което се намира.

Коментари по темата: „Samsung изпревари Apple по потребителска удовлетвореност”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    До KSD,

    В офиса съм зарит с устройства, от 4S до 6+ и от iPad 2 до последния. Как пък на нито един от приписаните проблеми не успях да попадна?! Може да късмет е, а може би по-скоро 1000-та души с проблеми да са вдигнали шум, в днешно време е много модерно.

    През годините какви ли не “проблеми” като Antennagate бяха приписвани на iPhone, iPad и прочее. А, продажбите им растат, рейтингите също са сред най-високите.

    Точно Samsung да даваш за пример е меко казано тъпо след като S5 стана провалът на годината.

    Та, предлагам да не избързваш с големите изводи. 3-те статии от култистки Android сайтове прекопирани от 1500 други посредствени медии най-често имат нулева стойност. Освен за собственици на Android и Windows Phone устройства, който могат да си отдъхнат, че не са единствените с недъгави телефони.

  2. KSD

    Ако е преди 20 май, то тогава Самсунг ще е още напред, поради недъгавата ios8 и проблемите с някои нови айфони.

  3. Anonymous

    Виждам, че още не сте пуснали предишния ми коментар, та ще повторя без да давам конкретните връзки.

    Изследването е публикувано на 20 Май 2014. В него не фигурират Galaxy S5, Note 4, iPhone 6 и 6+. Също, iOS 8 не беше излязла.

    С други думи, анализите и изводите на статията са неадекватни.

Коментар