McAfee подобрява защитата на виртуалните среди

McAfee планира да подобри нивата на сигурност във виртуалните среди, като разчита на стратегическото си партньорство с VMware – лидер в този пазарен сегмент, съобщиха от дистрибутора COMPUTER 2000.
“С популярността на виртуализацията и нарастващия брой потребители, които се възползват  от нейните възможности, сигурността не трябва да остава на заден план”, каза Дейвид Шолтз, старши-вицепрезидент на „Световните стратегически съюзи” на McAfee.
„Когато става въпрос за сигурност, няма по-добър начин за тестване на приложения от този да бъдат стартирани на виртуални машини,” коментира партньорството Бриан Бюн, вицепрезидент на отдел „Глобални партньори и решения” във VMware.
В компютърната среда терминът виртуализация означава създаване на виртуален вариант на устройство или друг ресурс, примерно сървър, запаметяващо устройство, мрежа или дори операционна система, като работната среда се мултиплицира един или повече пъти. Дори нещо толкова просто като разделянето на твърдия диск на отделни части (partitions) е виртуализация, тъй като от едно физическо устройство бива разделено на две или повече логически устройства.
Устройства, приложения и потребители имат възможност да взаимодействат с виртуалните ресурси така, сякаш тези ресурси са физически.
Като водещ доставчик на решения за сигурност, McAfee осъзнава нуждата да предложи най-надеждната защита за разпространяващите се виртуални среди, посочват от компанията.

Коментар