Макс Телеком оптимизира мрежата си, предупреди за възможни проблеми

Макс Телеком ще предлага напълно мобилни услуги чрез интегриране на технологията OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) във WiMAX мрежата си, съобщиха от оператора. От днес стартира оптимизирането на мрежата, което ще осигури подобрено качество на услугите, по-големи възможности за трансфер на данни, по-интензивно и по-стабилно покритие, твърдят от Макс Телеком.
След преминаването към технологията OFDMA, скоростта на трансфера на данни  ще достигне до 5 Mbps. Опитимизацията ще позволи използване на мобилните безжични устройства за по-дълго време, тъй като се изисква по-малко енергия за трансфер на данни.
В световен мащаб технологията OFDMA се счита за най-добрата за предоставяне на широколентовите безжични услуги, посочват от Макс Телеком. Едновременно с надграждането на мобилната мрежа, операторът ще оптимизира и софтуера на крайните устройства.
На интернет страницата на компанията потребителите могат да намерят подробни инструкции за обновяване на модемите си. Във връзка с оптимизирането на WiMAX мрежата е възможно да се появят затруднения на достъпа или влошено качество на услугите, което е обичайно при интегриране на нови технологии в комуникационните мрежи, предупредиха от оператора.

Коментар