CES 2015: Samsung показва телевизори SUHD TV

Samsung показва на CES 2015 в Лас Вегас първите си телевизори с квантови точки. Това са модели от серията SUHD TV с диагонал на екрана 65, 78 и 88 инча, където буквата S има четири послания – Spectacular, Smart, Stylish и Superb, поясняват от производителя.

Първите телевизори на Samsung с квантови точки дебютират на CES 2015 (снимка: YonhapNews)

Първите телевизори на Samsung с квантови точки дебютират на CES 2015 (снимка: YonhapNews)

Технологията с квантови точки предполага използване на специален слой от полупроводникови нанокристали, благодарение на който LCD панелите придобиват по-добри свойства за цветопредаване, контраст и енергийна ефективност от LED дисплеите.

Телевизорите SUHD TV могат да показват над 1 млрд. цвята, или 64 пъти повече от съществуващите модели. Всички модели, демонстрирани от Samsung, използват операционна система Tizen, което е другата голяма новост от корейската компания.

Samsung показва също така първия в света 105-инчов извит телевизор с квантови точки, както и модел с резолюция 8K, на който потребителите могат да гледат 3D съдържание без да използват специални очила за тази цел.

Коментари по темата: „CES 2015: Samsung показва телевизори SUHD TV”

добавете коментар...

  1. :s)

    Не може да бъде, този телевизор са го измислили Орешарски и Станишев, какви гении, а Самсунг тия капиталисти само са го прекопирали, а мисля че и Учиндолският идиот има пръст в създаването на телевизора.

  2. :o)

    Самсунг са доказали че могат да правят разликата.
    3Д е пълна глупост, но 1 милиард цвята не са.
    Всеки който е виждал дисплей с 1 милиард цвята и до него обикновен, знае за кво иде реч!

Коментар